Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bitchen imellem os


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
172 sider
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
roman
Målgruppe

For 14-16-årige

Originaludgave
2010

Beskrivelse


Astrid møder Alex og forelsker sig, men Alex har allerede en kæreste, Katrine, som er dødeligt afhængig af ham. Katrine kæmper for at bevare forholdet til Alex, imens hendes familie smuldrer fra hinanden. Midt imellem står Alex, der ikke kan slippe Katrine, men heller ikke vil undvære Astrid. De to pigers uundgåelige konfrontation ender i en voldelig kamp.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2010

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 10. aug. 2010

Barsk og under-huden-krybende ungdomsroman om pigevold og grænseløs kærlighed for alle fra 14 år.

Forfatteren debuterede i april 2010 med den anmelderroste fantasyroman Dødsbørn i serien Skeletter i skabet. Dette er hendes anden bog, i en helt anden genre og desværre meget aktuel. I dagens avis fortæller overskriften om en piges stilethæl trådt ind i anden piges øje! I denne rå og barske roman, er temaet pigevold og grænseløs kærlighed. Da Astrid en varm sommer møder Alex, forelsker hun sig, men Alex har allerede en kæreste Katrine, som er dødeligt afhængig af ham. Astrid har også selv en kæreste, og det er historien om hvordan fire mennesker kan såre hinanden, og hvor langt kærlighed og jalousi kan drive mennesker. De to pigers uundgåelige konfrontation ender i en voldelig kamp, der sætter ar på krop og sjæl. Sproget er levende og fænger ved første bogstav. Stilen er barsk, og trænger ind under huden. Kapitlerne skifter fokus og synsvinkel, så de to piger skiftevis fortæller deres historie. Bogens forside får opmærksomhed, men om den er den helt rette, er jeg lidt i tvivl om.

Stilen er meget anderledes end forfatterens tidligere bog, og romanen tager fat på emner, som ikke mange andre bøger tidligere har berørt. Der er andre ungdomsromaner, der beskriver rå vold fx Toft Simonsens Dømt til frihed 2010, men ikke piger imellem.

Velskrevet ungdomsroman, der med sine beskrivelser af kærlighed, sex, og vold retter sig mod store teenagere og unge voksne.