Bøger / faglitteratur

Bibelske motiver hos William Blake
BKR200934


Beskrivelse


Med udgangspunkt i kunstneren og poeten William Blakes (1757-1827) sene værker, bl.a. Jerusalem, undersøges det, hvordan han brugte Bibelen i sin kunst.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 11. juni 2009

Bogen har udgangspunkt i forfatterens universitetsspeciale, som er omskrevet til en mere alment tilgængelig udgivelse, således at fodnoter fx enten er droppet, eller skrevet ind i teksten. Ikke desto mindre er William Blake svært tilgængelig, hvilket vil indskrænke målgruppen, der kan være Blake-interesserede, gymnasieelever, studerende ved højere læreanstalter, undervisere og forskere.

Elisabeth Engell Jessen er cand.theol. fra Københavns Universitet og ph.d.-studerende ved University of Oxford. William Blake (1757-1827) er en vanskeligt tilgængelig digter og maler, ofte fremstillet som revolutionær og anti-kirkelig. Forfatterens påstand er, at han gennem hele sit liv udforskede bibelske motiver både i sin digtning og i sin billedkunst. Det bibelske er dog skrevet ind i en sammenhæng, der kan virke kaotisk og fremmedartet. Hvis de bibelske koder hos Blake identificeres, så giver de læseren et ståsted i forhold til Blake, således at han skulle blive lettere at læse.

Jeg har ikke fundet andet om Blake, som kan sammenlignes med denne flotte analyse og gennemgang af nogle af hans sene værker.

Omskrivning af prisopgave fra Københavns Universitet 2007 om William Blakes brug af bibelske motiver. Til trods for, at Blake er langt foran sin tid og i visse kredse har nærmest kultstatus og til trods for alle gode intentioner om at gøre det lettere og mere attraktivt at læse Blake, er det mit gæt, at bogen med baggrund i emnet ikke vil nyde stor efterspørgsel blandt det brede bibliotekspublikum.


Weekendavisen

d. 19. juni 2009

af

af

Niels Højlund

d. 19. juni 2009


Kristeligt dagblad

d. 19. jan. 2010

af

af

Bo Hakon Jørgensen

d. 19. jan. 2010


Præsteforeningens blad

Årg. 99, nr. 51 (2009)

af

af

Jørgen Bo Christensen

Årg. 99, nr. 51 (2009)



Informationer og udgaver