Bøger / faglitteratur til børn / bibelhistorier

Bibelen hver dag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
349 sider: ill. i farver
Udgivet
2009
Ophav
Genre og form
bibelhistorier
Målgruppe

For 10-14-årige


Beskrivelse


Gendigtning af dele af Bibelen fra 1. Mosebog til Johannes' Åbenbaring. Der er en tekst til hver dag i året.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2009

af

af

Else Lerche

d. 25. sep. 2009

Gendigtningen af udvalgte tekster fra Bibelen, 1. Mosebog til Johannes' åbenbaring, er velegnet til højtlæsning fra 5 år. De 10-14-årige kan selv læse den. Bogen er disponeret, så der er et kapitel til hver dag i året.

Beate Højlund har vellykket gendigtet fra engelsk. Sproget er nutidigt, men har bevaret grundtonen fra Bibelen. Teksten er flydende, vedkommende og let at forstå. De mange små farveakvareller i stærke farver, er malet i en enkel, varm streg. De er en god støtte for forståelsen, og giver ide om datidens levevis. Bogen medtager et bredere udvalg af tekster, end de fleste børnebibler. Den holder sig ikke strengt til rækkefølgen i Bibelen, men har en rækkefølge, der gør det lettere at holde styr på den historiske sammenhæng mellem Bibelens bøger. Det synes jeg, er lykkedes. Hver tekst har dato og et bibelcitat i margin. Et omfattende leksikonafsnit, 28 sider, inddelt i emner som fx planter og dyr, dagligliv, byer og religion, giver beskrivelser og forklaringer, der gør det nemmere at forstå teksterne. Der er også et godt register. For- og bagside er velfungerende.

Der er mange børnebibler. Bedømte bog er endnu et fint tilbud. Den har flere tekster med end de fleste andre og den har et informativt leksikonafsnit.

Både sprogligt og indholdsmæssigt et det en vellykket bog. At den medtager flere gammeltestamentlige tekster gør, at man får et levende billede af israelitternes historie og af Gud, som både den straffende og den frelsende magt.