Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Biavlerens løfte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

347 sider

Udgivet

2021

Ophav

Fiona Valpy(forfatter)

Ulla Lauridsen(oversætter)
Genre og formroman, historiske romaner, romaner
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2020

af

af

Birgit Sloth

d. 29. okt. 2020

Abi er nedbrudt efter et voldeligt ægteskab og en trafikulykke. På et slot i Sydfrankrig hører hun om den lokale kvinde Elianes skæbne under 2. verdenskrig. Fortællingen giver igen Abi mod på fremtiden. Til læsere af underholdningsromaner med barske, historiske begivenheder.

Romanen fortælles i to skiftende spor. I 2017 hvor Abi kommer til Sydfrankrig for at deltage i et yogakursus og får job som hushjælp på slottet Bellevue, der arrangerer bryllupsfester, samt i årene 1938-1944, hvor det er Eliane, der er hushjælp på slottet og bor på den nærliggende mølle med sin familie. Slottet bliver besat af tyskerne, men slottets ejer og Elianes familie arbejder for modstandsbevægelsen. Elianes kæreste bor i den nærliggende landsby Tulle, der er hjemsted for en massakre i 1944. Fiona Valpys første udgivelse på dansk er Et hav af minder.

Beskrivelserne af livet under 2. verdenskrig fylder mest med gode detaljer om hverdagsliv og dramatiske hændelser. Den psykiske vold Abi udsættes for er realistisk, og begge kvinders liv i en hverdag præget af frygt er gribende og medrivende læsning.

Alle blomsterne i ParisDatterens fortælling


har samme opbygning med én kvindes skæbne i nutiden og en andens under 2. verdenskrig, og i Datterens fortælling fortælles også dramatisk og gribende om livet i en fransk landsby under 2. verdenskrigAlle blomsterne i Paris har samme opbygning med én kvindes skæbne i nutiden og en andens under 2. verdenskrig, og i fortælles også dramatisk og gribende om livet i en fransk landsby under 2. verdenskrig.Informationer og udgaver

2021

Bog

Fiona Valpy

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2020

Bog

Fiona Valpy

Cicero, 1. udgave

2020

Ebog

Fiona Valpy

Cicero, 1. e-bogsudgave

2020

Lydbog (net)

indlæser: Anne Blomsgård

Cicero

2021

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Anne Blomsgård

Gyldendal