Bøger / skønlitteratur til børn / roman

BFF - er du okay, Vilde?

Del 3 af BFF

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
35 sider: ill. i farver
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
roman, romaner
Sværhedsgrad

let at læse

lix: 13

Målgruppe

For 8-10-årige

Undervisning
til skolebrug
Originaludgave
2019

Beskrivelse


Vilde er bange for at hendes forældre skal skilles. Hun har oplevet, hvor besværligt det er for veninden Ida, som bor skiftevis hos sin mor og far.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juni 2019

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 20. juni 2019

Vilde, Emma og Ida skal have et græskar med i skole, men Ida har ikke fået et med, og hun har fået en forkert madpakke med i tasken. Læs bogen og hør mere om Ida og hendes veninder. Kan læses, hvis man er 8-10 år.

Ida, Vilde og Emma er best friends forever, BFF. Ida har det lidt svært, fordi hun flytter rundt mellem sin mor og far, som er skilt. En dag har hun fået sin lillebrors madpakke med, men til gengæld har hun har ikke fået det græskar med, som de skal bruge i klassen. Da Vilde kommer hjem, hører hun sine forældre skændes. Hun bliver meget ked af det, for hun er bange for, at de skal skilles ligesom Idas forældre. Teksten er delt ind i 7 kapitler med hver sin overskrift. Der er illustrationer i farver på alle sider. Bogen er i serien "Læseklub", og der er to andre bøger om Ida, Vilde og Emma. Der er opgaver til bogen på forlagets hjemmeside. Bogen har hårdt omslag.

God og realistisk historie om tre veninder og deres små og store problemer i hverdagen, her med fokus på skilsmisse. Fin beskrivelse af Vilde, som hører sine forældre skændes, og derfor frygter, at de skal skilles. Dette vil mange børn kunne relatere til. Illustrationerne er store og sprælske, og virker motiverende for læsningen.

En anden letlæst bog om veninder og skilsmisse er fx Nadias dagbog. Den er i "Nadia-serien".