Gå til indholdBevidsthedens fænomenologi : en indføring i bevidsthedsfilosofi og kognitionsforskning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

346 sider

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Anmeldelser (2)


22. nov. 2010

Bogen henvender sig primært til filosofisk interesserede på universitetsniveau, men den kan også læses af personer i erhverv der har med mennesker at gøre.

Forfatterne Zahavu er filosofiprofessorer og har på dansk udgivet 2 bøger om fænomenologi. Bogen udkom i 2008 på engelsk. Bogen er en introduktion til fænomenologien i form af en halv snes centrale aspekter og strukturer. Hovedemnet er bevidsthed og hvordan den fungerer. Hvert tema er grundigt behandlet og sat i kontekst med historisk filosofi: Intentionalitet (gestaltkarakterer mv.), tidsligheds betydning, perception i filosofisk lys, intentionalitet (eksternalisme og internalisme), kroppens betydning og funktion (bl.a. robot, maskine og menneske) og social kognition. Den bruger bl.a. psykologi, hjernevidenskab, bevidsthedsfilosofi og biologi. Forfatterne kombinerer en fagligt velfunderet og dybdeborende introduktion til emnerne med et nogenlunde forståeligt sprog. Bl.a. ved hjælp af diskuterende stil, eksempler, tankeeksperimenter og uden overdreven brug af fagudtryk. Emnet er dog nu engang meget abstrakt og svært tilgængeligt.

Der er kun få nyere bøger om fænomenologi, fx Thøgersens Krop og fænomenologi, 2004.

Bogen er den nyeste, bredeste og mest omfattende introduktion til fænomenologien. En (filosofisk) retning som bliver mere og mere udbredt.

Lektørudtalelse

Af

Erik Nicolaisen Høy

Jyllands-posten

Af

Henrik Gade Jensen

d. 29. jan. 2011


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Bog

2010