Gå til indholdBegravet i stilheden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

416 sider

Udgivet

2012

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Krimi. Da journalisten Katrine begynder at undersøge sin mors familiehistorie i Nordsverige, bliver hun involveret i opklaringen af et mord, der er sket på nabogården. Samtidig myrdes en gangster i Sankt Petersborg, og en mand begynder sin flugt ud i verden


Anmeldelser (4)


20. jul. 2012

En spændende slægtsfortælling med et krimiaspekt, der især henvender sig til kvindelige læsere. Forsiden signalerer mest krimi.

Forfatteren har tidligere arbejdet som journalist, manuskriptforfatter og forlagsredaktør. Dette er hendes anden roman, sidste år kom thrilleren Kvinderne på stranden, der fik en positiv modtagelse. Indhold: Da journalisten Katrine Hedstrand opdager, at hendes demente mor ejer et hus i Tornedalen i Nordsverige, som en ejendomsmægler har tilbudt et anseligt beløb for, tager hun selv nordpå for at få svar på familiehistoriens mange ubesvarede spørgsmål. På nabogården er en mand blevet myrdet med sin egen økse, og i Sankt Petersborg bliver en russisk gangsterleder dræbt af sin forretningspartner. Katrines mange spørgsmål fører hende både rundt i lokalsamfundet og til Rusland, hvor hun leder efter slægtninge, der rejste ud som kommunistiske idealister i 1930'erne. De forskellige tråde flettes fint sammen og handling og sprog flyder let.

Stilmæssigt kan bogen sammenlignes med Camilla Läckberg og Liza Marklund, men slægtshistorien fylder lige så meget som krimigåden. Sofi Oksanen har også skrevet om de familiemæssige konsekvenser og ofre for Sovjetunionens kommunistiske styre i Renselse, der dog er mere kompleks og sammensat i sine personbeskrivelser end denne.

Udmærket roman, der henvender sig bredt til de mange kvindelige læsere, der gerne vil kombinere krimiaspektet med en spændende slægtshistorie.

Lektørudtalelse

Af

Dorte Tissot Hansen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Karen Kærgård

2012-09-04

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 8. sep. 2012

Weekendavisen

Af

Lars Brix Nielsen

d. 27. jul. 2012


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Lydbog (net)

2013

Lydbog (net)

2012

Ebog

2017

Ebog

2013

Punktskrift

2013

Bog

2012

Lydbog (cd-mp3)

2012

Lydbog (cd)

2012