Gå til indholdBegraver døden sandheden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

262 sider

Udgivet

2018

genre/form

roman,

krimi,

romanerOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Politimanden PIP's død og begravelse sætter gang i en omfattende efterforskning hos politiet og PET. Den afdøde havde en række komplicerede forhold i sit liv og sin karriere, som udfordrer de professionelle efterforskere på ihærdighed og grundighed


Anmeldelser (1)


25. jun. 2018

Politiroman der med udgangspunkt i en politimands måske naturlige død ved en trafikulykke demonstrerer det professionelle arbejde bag politiets og PET's linjer. Ihærdighed, dygtighed og personlige netværk lønner sig. For læsere med interesse for politiets arbejdsmetoder.

Jens Ole er såkaldt turnusmand hos Politiets Efterretningstjeneste. Han får til opgave at afprøve nyt overvågningsudstyr, som han i første omgang skal teste under deltagelse i en politimands begravelse. Den afdøde PIP har en problematisk fortid med en del uafklarede forhold, der kalder på efterforskning. Der er flere interessante personer til stede i kirken, inklusiv præsten som er PIP's søster, og snart går et grundigt og langsommeligt gravearbejde i gang, der leder mod udenlandske forbindelser. Af forordet fremgår det at forfatteren pga. stressrelateret depression har forladt politiet og har brugt skriveprocessen terapeutisk.

Forfatterens faglighed og viden er uomtvistelig, og han bruger erfaring fra en virkelig sag i sin debut. Synsvinklerne skifter mellem efterforskere og "civile" og følger dem - også i romantiske ærinder - men sproget og personskildringen savner luft og nuancer. Plottet løfter sig desværre ikke til et niveau, hvor det spændingsmæssigt kan matche andre romaner inden for genren. Første kapitel er skrevet i 1. person, mens hele resten af bogen skildres i 3. person.

Lotte & Søren Hammer, Jesper Stein, Jussi Adler-Olsen er de fornemme eksponenter for genren.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018