Gå til indholdBegge dele


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

400 sider

Udgivet

2015

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Man kan mødes og længes på mange måder, som når renæssancemaleren møder teenageren, der betragter hans værk


Anmeldelser (8)


6. aug. 2015

Roman, der kan læses fra begge ender. Det er op til læseren at beslutte, hvor man starter. Historierne mødes, selvom det ikke er præcis på midten, og den nutidige teenagepige møder renæssance-maleren Francesco del Cossa.

Der er naturligvis en sammenhæng i de to romaner, der her deler bog. Den er ikke helt umiddelbar, men den er der. Teksten er sat grafisk både først og sidst i den ene del, og som almindelig tekst i den anden. Der er ingen kapitelopdeling, og bogen er ret smal - det giver en kort, tæt tekst på siden. Den ene historie handler om en teenagepige, der har mistet sin mor. De var engang på ferie sammen og så et maleri af Francesco del Cossa, en rennæsancemaler, der fortæller den anden del af historien. Der er tydelig forskel i det fortælletekniske i de to romaner. Ali Smith er en højt estimeret skotsk forfatter med en del bøger, også på dansk, bag sig.

Umiddelbart en ret svært tilgængelig roman, den giver ikke rigtig mening i første omgang. Den skal nok læses for sit unikke sprogbrug og sin specielle indføring i rennæsancen. Omvendt tror jeg at den vil være en stor oplevelse for den rigtige læser.

Jennifer Egans Tæskeholdet banker på


har også grafiske elementer, selvom de er ganske anderledes. Egans skriver også mere tilgængeligt, men har en rem af den intellektuelle tankegang, der også præger Ali Smith. \Lektørudtalelse udarbejdet til udgave trykt têtê-bêche\Jennifer Egans Tæskeholdet banker på har også grafiske elementer, selvom de er ganske anderledes. Egans skriver også mere tilgængeligt, men har en rem af den intellektuelle tankegang, der også præger Ali Smith. Lektørudtalelse udarbejdet til udgave trykt têtê-bêche.

Lektørudtalelse

Af

Camilla Sejerøe

Litteratursiden.dk [online]

Af

Beth Høst

2015-11-05

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 19. aug. 2015

Politiken

Af

Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen

d. 16. aug. 2015

Weekendavisen

Af

Leonora Christina Skov

d. 21. aug. 2015

Kristeligt dagblad

d. 21. aug. 2015

Information

Af

Tonny Vorm

d. 22. aug. 2015

Standart

Af

Birgit Eriksson

Årg. 29, nr. 4 (2015)


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2016

Lydbog (cd)

2016

Lydbog (net)

2016

Bog

2015

Bog

2015

Bog

2015

Punktskrift

2015