Gå til indholdBøger / faglitteratur / håndbøger

Bedre beslutninger i skolen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

235 sider

Udgivet

2008

Genre og formhåndbøger
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj. 2008

af

af

Hans-Christian Uth

d. 20. maj. 2008

En værktøjsbog for skoleledere, tillidsrepræsentanter og andre nøglepersoner omkring ledelse af folkeskoler; eller som bogen selv siger: de der befinder sig i orkanens øje. Bogen bør befinde sig i såvel lærerbiblioteket som i lederbiblioteker.

Der er tale om en håndbog/opslagsbog, der vil kunne hjælpe beslutningstagere på skoler til at træffe de mest optimale beslutninger i ofte pressede situationer. Men den er mere end en håndbog, for den anviser ikke blot juridisk korrekte løsninger men åbner for overvejelser over mulige pædagogiske og konflikthåndterende tilgange til problemer. Bogen er opdelt i to hovedafsnit; i det første behandles en række temaer, som jævnligt dukker op som problemfelter på skolerne: persondata, elevadfærd på internettet, lydighedspligt, når chefen er utilfreds og mange, mange andre. Anden del består af et opslagsafsnit alfabetisk ordnet; her kan findes opslag om: afsked, forvaltningsskik, kvalitetsrapport, sponsorering, videoovervågning og meget andet. Både første og anden del af bogen er ind imellem forsynet med eksempler på sager, hvoraf nogle er kendt fra den offentlige debat. Sidst i bogen gives en liste over retskilder, litteratur samt et omfattende stikordsregister.

Der findes en del håndbøger vedr afgørelse af diverse problematikker i skolen, men ingen der som denne konsekvent kombinerer det juridiske med det pædagogiske, etiske og sundt fornuftige.

Et fremragende redskab for beslutningstagere såvel på gulvet som højere i skolens ledelseshierarki.


Undervisere.dk

Årg. 2, aug. (2008)

af

af

Morten Dam Madsen

Årg. 2, aug. (2008)Informationer og udgaver

2008

Bog

Dafolo, 1. udgave