Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Barndommens bog : en psykologisk perspektivering


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forfatteren fortæller med udgangspunkt i egne collager og fotografier fra barndommen om dybdepsykologiske emner som komplekser, det ubevidste og andre psykologiske billeder og symboler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2012

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 20. aug. 2012

Bogen henvender sig til læsere som har den evne at kunne lave billeder eller kollager og uddrage dybdepsykologiske konklusioner fra dem.

Forfatteren (f. 1947) omtaler sig selv som lærer og autodidakt billedterapeut. Han er inspireret af Jungs teorier om aktiv imagination, arketyper og animus/anima og Jes Bertelsen. Bogen er en personlig, til tider meget privat, gennemgang af 29 billeder eller kollager som forfatteren har lavet og dernæst analyseret ud fra komplekspsykologi, dvs. han mener at kunne aflæse fx komplekser, lyse og mørke sider af sig selv. Kombineret med symboler i drømme. Med jævne mellemrum er indlagt nogle "perspektiveringer" som samler op og konkluderer undervejs. Metoden er selvudviklet om end den ligger op ad andre billedterapeutiske metoder. Bogen forsøger at generalisere metoden samt anviser øvelser. Bogen er let forståelig. Den er udover de 29 billeder illustreret med mange detaljer fra billederne.

Tegneterapi har været brugt i over 40 år. Bogmæssigt er der af psykologer og psykoterapeuter de seneste 20 år kun en nyere bog om emnet: Lise Maj Jensen Triangulær terapi, 2012.

Personlig/privat bog om en særlig form for billedterapi som måske kan overføres til andre mennesker.