Bøger / faglitteratur

Barn nr. 2 : når familien vokser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
165 sider: ill.
Udgivet
2008

Beskrivelse


Forældreguide med tips og gode råd til hvordan man klarer hverdagen når barn nr. 2 melder sin ankomst. Der kan opstå søskendejalousi, forældrene kan mangle tid til begge børn, til sig selv og til hinanden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2008

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 9. maj 2008

Bogen er primært henvendt til forældre, der påtænker at få, allerede venter eller har fået barn nr. 2. Den vil let kunne formidles ved at vende forsiden frem på en skråhylde eller via forældreudstilling.

Journalist Lykke Møller Kristensen, der har skrevet i flere forældretidsskrifter, er hovedforfatter til bogen, men støtter sig især til børnepsykolog Margrethe Bruun Hansen, der har skrevet flere af bogens kapitler. Desuden har andre eksperter været på banen: parterapeut, sundhedsplejerske, hjerneforsker, adfærdsforsker og jordemoder. Barn nr. 1 er en kæmpe omvæltning, men barn nr. 2 rykker også mærkbart rundt på familiestrukturen. Bogen er bygget kronologisk op fra overvejelserne og planlægningen, gennem ventetiden, den første sårbare tid hvor familien og ikke mindst den nybagte store bror eller søster skal finde balancen og frem til hverdagen med 2 små børn. Så er der konflikterne, mors rolle, fars rolle og søskendeforholdet. Fine, nuancerede, fornuftige overvejelser fulde af indlevelse, nænsomhed og varme.

Omtrent alle store forældreguides behandler emnet med barn nr. 2, men ikke nær så uddybende som i denne bog, hvor mange relevante aspekter af denne forøgede familiesituation reflekteres.

Fin forældreguide om de særlige aspekter som barn nr. 2 i familien afstedkommer. Forfatteren er ikke selv fagekspert, men dog mor til 3 børn. Hun nærer tydeligvis en levende interesse for sit emne og støtter sig til eksperter indenfor forskellige fagområder.


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 11 (2008)

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

Årg. 154, nr. 11 (2008)