Bøger / faglitteratur / erindringer

Bare stik ham en! : - og 49 andre historier om opgør og eventyr


Beskrivelse


Journalist og skuespiller Pelle Hvenegaard (f. 1975) har udvalgt 50 episoder i sit liv. Fra barndommen, ungdommen og voksenlivet fortælles om vendepunkter i livet, grænser der brydes, umulige chefer, oplevelser i Afrika og anekdoter fra TV-verdenen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2019

af

af

Michael Linde Larsen

d. 1. nov. 2019

Journalist og skuespiller Pelle Hvenegaard har udvalgt 50 episoder i sit liv, som af forskellige grunde har fæstnet sig i hans hukommelse. En anderledes og ærlig biografi, som kan læses af et bredt publikum.

På kryds og tværs i barndommen, ungdommen og voksenlivet fortæller Pelle Hvenegaard om vendepunkter i livet, grænser der brydes, umulige chefer, oplevelser i Afrika og anekdoter fra TV-verdenen. Fællesnævneren er begivenheder, hvor pulsen er kommet op og følelserne har kunnet mærkes. PH slog igennem som barnestjerne i filmen Pelle Erobreren. Som voksen er han bl.a. kendt som TV-journalist og instagrammer. Hvenegaard har tidligere skrevet bogen Kære Zoe Ukhona, som er en personlig historie om barnløshed og adoption.

Pelle Hvenegaard skriver oprigtigt og ligefrem. De pinlige, grænseoverskridende og rørende episoder står i kø for at blive fortalt. Det sker på underholdende og nænsom vis med hjertet på rette sted. Selv betegner PH ikke bogen som en selvbiografi, men som en samling fortællinger. Facit er dog et godt bud på en skæv personlig bog, hvor mange (mænd og kvinder) med fornøjelse kan læse med.

De forholdsvis korte afsnit med afrundede, overraskende og ærlige historier kunne godt appellere til læsere, der også er glade for Linse - jeg gør, hvad jeg vil.