Gå til indholdBalthasars skrin


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

319 sider, tavler i farver

Udgivet

2008

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Krimi. Balthasars skrin fra Jesu fødsel er et efterstræbt relikvie. En dansk loge, muslimer og katolikker er alle på jagt, men en fynsk gartner finder det tilfældigt i sin interesse for labyrinter. Og det er dødsens farligt. Gartnerens datter søger hjælp hos professor Baltzer


Anmeldelser (4)


21. maj. 2008

Mange forfattere har forsøgt at følge op på Da Vinci mysteriets succes. Mange sikkert for at score kassen. Denne spændende krimi, hvor en ung kvinde og en ældre historiker forfølger en grum morderisk loge gennem kildestudier og deduktion, er en vellykket måde at skabe interesse for det emne, der har optaget forfatteren i hele hans professionelle liv. Målgruppen er derfor udover det almindelige krimipublikum også folk, der vil have en personlig guidet tur rundt til et udvalg af 1500-tallets historiske steder, med en kyndig guide ved hånden.

Axel Bolvig, der er kendt som en fremragende formidler af kirke- og kunsthistorie, præsenterer her en velskrevet og spændende krimi, der tager udgangspunkt i en fynsk gartners pludselige død i 2005 over middelalderens hemmelige loger til selve kristendommens oprindelse. Bolvig har fuldt styr på det historiske og på de nutidige politiske og religiøse komplikationer. Han skriver stadig blændende om det faktuelle, men netop fordi der er så mange informationer, der skal formidles, bliver samtalerne stive og konstruerede. Bogen er udstyret med billeder, kilder og henvisning til forskellige websider, og det fungerer fint.

Der er mange spændende mysteriebøger med udgangspunkt i ældgamle hemmeligheder Bolvigs dybe faglige indsigt og hans uomtvistelige formidlingsevner gør denne til en af de bedre.

Udmærket dansk måde at følge i Da Vinci mysteriets fodspor, som både sprogligt og fagligt slår en del andre bøger.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Berlingske tidende

Af

Mette Strømfeldt

d. 7. jun. 2008

Kristeligt dagblad

Af

Mie Petersen

d. 4. okt. 2008

Politiken

Af

Mette Winge

d. 7. jun. 2008


Informationer og udgaver

Bog

2008