Gå til indholdBag horisonten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

351 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Eva og veninden Nina er piloter og beslutter sig for at blive en del af flyvevåbnet under 2. verdenskrig. Undervejs i træningen møder de megen modstand, men knytter samtidig stærke venskaber med andre kvinder på flyvebasen. For læsere af historiske romaner med stærke kvindeportrætter


Anmeldelser (1)


17. jun. 2022

Eva og veninden Nina er piloter og beslutter sig for at blive en del af flyvevåbnet under 2. verdenskrig. Undervejs i træningen møder de megen modstand, men knytter samtidig stærke venskaber med andre kvinder på flyvebasen. For læsere af historiske romaner med stærke kvindeportrætter.

Inspireret af virkelige hændelser i det amerikanske flyvevåben og dets kvindelige servicepiloter, Women Airforce Service Pilots, kaldet WASP, under 2. verdenskrig. Handlingen udspiller sig i 1977 under en kongreshøring, hvor tidligere medlemmer af WASP kæmper for at blive anerkendt som en del af militæret, hvilket de ikke opnåede under krigen, og i 1943, hvor Eva og Nina påbegynder flyvetræningen. Eva er ulykkeligt forelsket i barndomsvennen Harry, men indser at han ikke vælger hende. Da hun under en orlov møder den flotte skuespiller Jack, giver hun efter for morens pres. Men år senere viser ægteskabet sig at bære på en stor hemmelighed, der involverer Eva og den tragiske ulykke, hun var ude for under en pilotopgave i Camp Davis.

Spændende og sjælden fortælling baseret på research om virkelige kvinders oplevelser under aktiv militærtræning som servicepilot. De satte livet på spil for deres land, men blev samtidig groft underkendt for deres indsats. Forfatteren har godt greb om stoffet og formidler det både interessant og gribende.

Om kvindelige piloter og kvinder i krig findes fx Himmelstormere


Pigen fra det store hvide skib


og Pigen fra det store hvide skibOm kvindelige piloter og kvinder i krig findes fx Himmelstormere og Om kvindelige piloter og kvinder i krig findes fx Himmelstormere og Pigen fra det store hvide skib.

Lektørudtalelse

Af

Pia Bechmann


Informationer og udgaver

Bog

2022

Ebog

2022

Lydbog (net)

2022