Gå til indholdBær i haven og køkkenet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

253 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

genre/form

opskrifterOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Præsentation af kendte og mindre kendte bær, som kan dyrkes i haven. Råd og vejledning om dyrkning, sorter, beskæring, høst, skadedyr, sygdomme og gødning. Med opskrifter


Anmeldelser (2)


3. apr. 2013

Henvender sig bredt til mennesker med interesse for at dyrke og spise bær. Meget grundig, og kan derfor også benyttes af engagerede begyndere indenfor havefaget. Fokus er især på dyrkningens aspekter og bogen skal formidles med det brug for øje. De, der især søger opskrifter, vil nok have mere glæde af en decideret opskriftsbog. Her kan dog findes opskrifter med nogle af de mindre populære bær.

Skrevet af Ritt Bjerregaard som ejer en frugtplantage og professor Jørgen Vittrup. Har form af et opslagsværk, hvor hvert bær gennemgås enkeltvis. Her fortælles om bærrets historie, karakteristika, smag, sorter, dyrkning, sygdomme, høst etc. De fleste kapitler afsluttes med opskrifter, hvor bærret benyttes. Bogen afsluttes med lidt flere opskrifter og generelle tips til at bruge bær med is, i syltetøj, i smoothies etc. Desuden et praktisk skema over bærs modningstider, højde og planteafstand. Også et skema over bærarter på fem sprog som jeg dog ikke finder lige så nyttigt. Til tider personlig/anekdotisk stil, men generelt meget saglig.

Eksempelvis Bær : velsmagende vitaminbomber og The River Cottage fruit handbook har et lignende indhold med beskrivelse af, hvordan man dyrker bær og opskrifter.

Lækker bog med spændende opskrifter som dog primært skal bruges som opslagsværk udi bæravlens kunst.

Lektørudtalelse

Af

Henriette Elkjær Smedebøl

Politiken

Af

Søren Ryge Petersen

d. 18. maj. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2016

Bog

2013

Bog

2013