Gå til indholdBaba Dunja og kærligheden : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

186 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Baba Dunja vender som ældre kvinde tilbage til sin gamle landsby i dødszonen ved Tjernobyl. Her lever hun med sine naboer et så almindeligt liv som muligt med giftig jord og bestrålede fødevarer, imens hun tænker tilbage på sit liv


Anmeldelser (4)


4. aug. 2016

Rørende og eftertænksom roman om kærlighed, frygtløshed og venskab. Baba Dunja er en ældre kvinde som vender tilbage til sin landsby i dødszonen udenfor Tjernobyl. For læsere af underfundige romaner med både humor og tristesse.

Baba Dunja som er tidligere sygeplejerske under kommunismens styre, flytter som ældre kvinde tilbage til sin gamle landsby udenfor Tjernobyl. Her bor hun med en håndfuld naboer og lever af bestrålede fødevarer dyrket på giftig jord, langt væk fra storbyens stress og larm. Hun får tiden til at gå med at skrive og modtage breve fra sin voksne datter i Tyskland imens hun reflekterer over livet som snart er gået.

Underfundig roman som rammer lige i hjertekulen. Bogen er velskrevet og velfortalt med lige dele humor, smerte og tristesse og er krydret med sære eksistenser. En særpræget og charmerende roman.

Romanen er i en klasse og genre for sig men der findes andre underfundige, humoristiske og skæve bøger om livet, fx Kari Hotakainens bog Naturens lov


om en VVS-installatør som efter et biluheld reflekterer over livet og forholdet til sin datterRomanen er i en klasse og genre for sig men der findes andre underfundige, humoristiske og skæve bøger om livet, fx Kari Hotakainens bog Naturens lov om en VVS-installatør som efter et biluheld reflekterer over livet og forholdet til sin datter.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel

Litteratursiden.dk [online]

Af

Søren Feldtfos Thomsen

2017-10-03

Kristeligt dagblad

Af

Kristian Ditlev Jensen

d. 12. sep. 2016

Jyllands-posten

Af

Christian Møgeltoft

d. 19. sep. 2016


Informationer og udgaver

Bog

2016

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Ebog

2016