Bøger / faglitteratur

At være demokrat er ikke at være bange : åndsfrihed under pres


Beskrivelse


Begrebet åndsfrihed introduceres og dens tilstand i Danmark anno 2020 diskuteres i forhold til bl.a. identitetspolitik, overvågning, indfødsretskrav, tildækningsforbud og friskolestramninger.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 12. aug. 2020

Højaktuel bog, der taler lige ind i debatten om ånds- og religionsfrihed, øget overvågning, demokrati, identitetspolitik, censur og fake news. For samfundsinteresserede læsere.

En debatbog om begrebet åndsfrihed, om åndsfrihedstraditionens ophav og om hvordan åndsfrihed spiller en vigtig rolle i en lang række dagsaktuelle spørgsmål. Forfatterne, der er henholdsvis teolog og politiker og medlemmer af foreningen Åndsfrihed, ser i bogen på en række aktuelle diskussioner, bl.a. techgiganternes overvågning, religion i det offentlige rum, spørgsmålet om forskningsfrihed i Danmark, sindelagskontrol, negativ social kontrol og friskolernes rolle i samfundet. Forfatterne beskriver en linje fra Martin Luther til Hal Koch med Grundtvig som grundstenen og forudsætningen for det, vi i Danmark kalder åndsfrihed og demokratisk debat. Afsluttes med 10 forslag til større åndsfrihed i samfundet.

Vigtig og vedkommende debatbog om tilstanden for vort demokratiske samfund, der kommer godt rundt om et stort antal dagsaktuelle emner. Det er en velskrevet bog der ikke, på trods af nogle skræmmende scenarier, maler fanden på væggen, men maner til eftertanke og videre samtale.

Sammenlignelig med især Respekt!IdentitetskriserTribaliseringen af EuropaOs og dem. Også Identitetskriser og Tribaliseringen af Europa handler om identitetspolitik, frihed og demokrati. I Os og dem gives en analyse af de identitetspolitiske positioners historie, med en anden vinklingSammenlignelig med især Respekt!. Også og Tribaliseringen af Europa handler om identitetspolitik, frihed og demokrati. I Os og dem gives en analyse af de identitetspolitiske positioners historie, med en anden vinklingSammenlignelig med især Respekt!. Også Identitetskriser og handler om identitetspolitik, frihed og demokrati. I Os og dem gives en analyse af de identitetspolitiske positioners historie, med en anden vinklingSammenlignelig med især Respekt!. Også Identitetskriser og Tribaliseringen af Europa handler om identitetspolitik, frihed og demokrati. I gives en analyse af de identitetspolitiske positioners historie, med en anden vinkling.


Kristeligt dagblad

d. 9. sep. 2020

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 9. sep. 2020


Weekendavisen

d. 18. dec. 2020

af

af

Johannes Baun (f. 1976)

d. 18. dec. 2020


Præsten

Årg. 110, nr. 50 (2020)

af

af

Jørgen Demant

Årg. 110, nr. 50 (2020)