Gå til indholdAt svømme nøgen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

309 sider

Udgivet

2013

genre/form

romanOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Morgana og Sophies venskab kommer på prøve da Morgana forelsker sig i Sophies fader. Den totale splittelse kommer dog først med det chilenske militærkup, der adskiller dem alle for evigt


Anmeldelser (3)


15. aug. 2013

Romanen henvender sig bredt til alle voksne. Bogen er dog mere drevet af form end handling, så målgruppen er læsere med et sådant temperament. Bogens sideplot fiktionaliserer urolighederne forud for militærkuppet i Chile, så historisk interesserede læsere vil også kunne være med.

Morgana og Sophies meget tætte venskab bringes i fare, da Morgana forelsker sig i Sophies far, Diego. Vi er i 1970'ernes Chile, og militærkuppet lurer under overfladen. Diego er i konstant fare pga. sin politiske overbevisning. Da Morgana bliver gravid med Diegos barn, tager Sophie afsked med dem begge for aldrig at vende tilbage til Chile. Tredive år senere føler hun dog trang til at kontakte sin ukendte søster og forsøge at hele den tid, der er gået. Handlingen er langsomt fremadskridende med fokus på beskrivelser og dialog. Meget meget velskrevet.

Det sydamerikanske miljø og det sanselige sprog kalder på en sammenligning med Isabel Allendes romaner, særligt Åndernes hus, dog uden den magiske realisme. Andre chilenske forfattere kunne være Roberto Bolaño eller José Donoso. Ellers noget spansk litteratur, såsom Vindens skygge af Carlos Ruiz Zafón.

Meget velskrevet roman - om kærlighed, om aldersforskelle, om venskab og ikke mindst om 1970'ernes politiske klima i Chile. Langsom og beskrivende handling.

Lektørudtalelse

Af

Tina Schmidt

Litteratursiden.dk [online]

Af

Maria Björnsdóttir

2013-09-13

Weekendavisen

Af

Lars Bonnevie

d. 6. sep. 2013


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2015

Bog

2013

Ebog

2013