Bøger / faglitteratur

At nære medfølelse : belæringer under det første besøg i Europa


Beskrivelse


Foredrag af den 17. Karmapa om at leve med et åbent hjerte, med ansvar og medfølelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 22. mar. 2016

Foredrag af den 17. Karmapa om at leve med et åbent hjerte, med ansvar og medfølelse. Til læsere af Dorjes tanker om Buddhas lære og medfølende levevis.

Den 17. Karmapa, Ogyen Trinley Dorje, f. 1985, er leder af den 900 år gamle Karma Kagyu skole i tibetansk buddhisme. Bogen gengiver hans foredrag fra en 2 ugers rundrejse i Tyskland i 2014 med offentlige uformelle foredrag i Berlin med spørgsmål fra deltagerne, og mere formelle foredrag om Buddhas lære om praksisser samt indvielser ved Kamalashila Instituttet. Foredragene berører både hans eget liv som Karmapa, hans egne livserfaringer og undervisning, samt hans budskaber om at vægte medfølelse, venlighed og ansvarlighed i forhold til miljø og andre globale problemer.

Dorje er ikke særligt kendt i Vesten, og bogen har karakter af introduktion af den 17. Karmapa til vesterlændinge. Den del af bogen, der adresserer almene spørgsmål om buddhismens bud på en medfølende levevis for den almindelige, forudsætningsløse vesterlænding er ikke detaljerede. Bogen henvender sig især til følgere af Dorje og til dem, som søger et indblik i buddhistiske praksisser, som fx vajrasattva, shamatha og vipashyana.

Dalai Lama har i flere af sine bøger skrevet om vejen til medfølelse, bl.a. i Vælg hjertets vej - til et meningsfyldt livEt åbent hjerte og i Et åbent hjerteDalai Lama har i flere af sine bøger skrevet om vejen til medfølelse, bl.a. i Vælg hjertets vej - til et meningsfyldt liv og i .