Bøger / faglitteratur / essays

At leve, at tænke, at se : essays


Beskrivelse


32 essays med Siri Hustvedt's liv og livserfaring fra sin barndom i Minnesota og senere liv i Brooklyn, om samspillet mellem krop og psyke, om litteratur, filosoffer og forfattere samt om billedkunst og billedtolkning.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2012

af

af

Else Marie Reedtz Cohen

d. 30. aug. 2012

Til læsere af Siri Hustvedt og læsere af essays om neurovidenskab, psykologi, kunst og litteratur.

Siri Hustvedt er kendt for sine romaner, men hun holder mange foredrag og har skrevet en voksende mængde af faglitteratur, bl.a. essaysamlingen En bøn for Eros, 2006 og Kvinden der rystede : essays, 2010. At leve, at tænke, at se er en samling af 32 essays. I afsnittet "At leve" skriver Hustvedt mest om sit eget liv og livserfaring fra sin barndom i Minnesota og senere liv i Brooklyn. Hun øser af sin viden om samspillet mellem krop og psyke og gør det på en personlig og intellektuel måde. I "At tænke" skriver Hustvedt om litteratur, filosoffer og forfattere. Afsnittet "At se" handler om billedkunst og billedtolkning. I alle afsnit krydses temaer og tanker, humaniora og naturvidenskab. Bogen er skrevet på et intellektuelt sprog, der skaber genkendelse og undren og sætter tankerne i gang hos læseren. Essaysene kan mageligt læses og tygges igennem, gemmes væk og læses endnu en gang. De er forskellige i længde og i sværhedsgrad, nogle er mere populærvidenskabelige end andre fx "Nogle spekulationer over ordet Skandinavien".

Det er ikke let at finde bogtitler, der er helt så brede, men nævnes kan Carsten Jensens essaysamlinger, Jonathan Franzen: Hvordan man er alene, 2004 og Svend Brinkmanns fagbog Psyken - mellem synapser og samfund, 2009.

Interessant essaysamling, der samler viden fra humaniora og naturvidenskab. Spændende læsning på højt niveau.


Litteratursiden.dk [online]

d. 2. okt. 2012

af

af

Kaj Hansen

d. 2. okt. 2012


Berlingske tidende

d. 6. okt. 2012

af

af

Eva Pohl

d. 6. okt. 2012