Gå til indholdAt gå nøgen : enogtyve essays om kunst, fremmedhed og forsøget på at være menneske


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

343 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


21 artikler og essays fra forfatter Janne Teller, skrevet i perioden 2005-2018. Emnerne er litteratur, "sammenhæng i usammenhængende tider", demokrati og pengemagt


Anmeldelser (6)


14. nov. 2018

Artikler, taler og et par noveller af forfatter Janne Teller, som behandler aktuelle emner, fx litteratur, "sammenhæng i usammenhængende tider", demokrati og pengemagt. For den samfundsinteresserede læser.

Forfatter Janne Teller samler i denne bog 21 forskellige artikler og taler fra de sidste 10-15 år. Nogle af dem har været offentliggjort i andre sammenhænge, mens andre udkommer på dansk for første gang. Artiklerne er i bogen samlet under overskrifter som "Kunst", "Fremmedhed" og "Forsøget på at være menneske". Vi hører blandt andet om nogle af Tellers populære bøger som Alt


Kom


Intet


, Kom og Intet, ligesom Teller deler sine egne læseoplevelser og sine overvejelser om læsningens kraft og styrke. Teller henviser også til erfaringer fra sit arbejde i FN-organisationer, når hun gør sig tanker om menneskers evner og praksis med at gøre ondt mod hinanden, selv om vi ved, at det er forkertForfatter Janne Teller samler i denne bog 21 forskellige artikler og taler fra de sidste 10-15 år. Nogle af dem har været offentliggjort i andre sammenhænge, mens andre udkommer på dansk for første gang. Artiklerne er i bogen samlet under overskrifter som "Kunst", "Fremmedhed" og "Forsøget på at være menneske". Vi hører blandt andet om nogle af Tellers populære bøger som Alt, og Intet, ligesom Teller deler sine egne læseoplevelser og sine overvejelser om læsningens kraft og styrke. Teller henviser også til erfaringer fra sit arbejde i FN-organisationer, når hun gør sig tanker om menneskers evner og praksis med at gøre ondt mod hinanden, selv om vi ved, at det er forkertForfatter Janne Teller samler i denne bog 21 forskellige artikler og taler fra de sidste 10-15 år. Nogle af dem har været offentliggjort i andre sammenhænge, mens andre udkommer på dansk for første gang. Artiklerne er i bogen samlet under overskrifter som "Kunst", "Fremmedhed" og "Forsøget på at være menneske". Vi hører blandt andet om nogle af Tellers populære bøger som Alt, Kom og , ligesom Teller deler sine egne læseoplevelser og sine overvejelser om læsningens kraft og styrke. Teller henviser også til erfaringer fra sit arbejde i FN-organisationer, når hun gør sig tanker om menneskers evner og praksis med at gøre ondt mod hinanden, selv om vi ved, at det er forkertForfatter Janne Teller samler i denne bog 21 forskellige artikler og taler fra de sidste 10-15 år. Nogle af dem har været offentliggjort i andre sammenhænge, mens andre udkommer på dansk for første gang. Artiklerne er i bogen samlet under overskrifter som "Kunst", "Fremmedhed" og "Forsøget på at være menneske". Vi hører blandt andet om nogle af Tellers populære bøger som Alt, Kom og Intet, ligesom Teller deler sine egne læseoplevelser og sine overvejelser om læsningens kraft og styrke. Teller henviser også til erfaringer fra sit arbejde i FN-organisationer, når hun gør sig tanker om menneskers evner og praksis med at gøre ondt mod hinanden, selv om vi ved, at det er forkert.

Janne Tellers egne erfaringer og oplevelser gør teksterne interessante og levende, fx når hun skriver om borgerkrigen i Mozambique. Hendes tekster om læsningens magi er også stærkt anbefalelsesværdige. Nogle af teksterne er oversat til dansk, men desværre fungerer ikke alle oversættelser sprogligt lige godt.

Tilsvarende emner behandler Stig Dalager i sin essaysamling Nedtælling for humanismen


Tilsvarende emner behandler Stig Dalager i sin essaysamling Nedtælling for humanismen.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen

Politiken

Af

Mikael Rothstein

d. 4. nov. 2018

Kristeligt dagblad

Af

Rasmus Vangshardt

d. 17. nov. 2018

Berlingske tidende

Af

Mikkel Andersson

d. 2. nov. 2018

Information

Af

Thomas Thurah

d. 16. nov. 2018

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 16. nov. 2018


Informationer og udgaver

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018