Gå til indholdAssistens Kirkegård : stemmer og sten : en poetisk vandring


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

110 sider: ill. i farver

Udgivet

2022

genre/form

digteOriginaludgave

2022


Beskrivelse


Digteren Asger Schnack og fotografen Lars Gundersen giver en række digteriske og fotografiske stemningsbilleder fra Assistens Kirkegård i København. For interesserede i lyrik og kunstfotografi - og for dem, der vil besøge det smukke sted


Anmeldelser (1)


27. maj. 2022

Digteren Asger Schnack og fotografen Lars Gundersen giver en række digteriske og fotografiske stemningsbilleder fra Assistens Kirkegård i København. For interesserede i lyrik og kunstfotografi - og for dem, der vil besøge det smukke sted.

Bogen portrætterer 24 danske kulturpersoner i billede og tekst ud fra deres gravsteder på den kendte kirkegård. I denne udgave er der tilføjet otte nye kunstnere - både nye og ældre - fortolket med digte og stemningsbilleder: Sonja Ferlov Mancoba, Lean Nielsen, Benny Andersen, Natasja, Martin Andersen Nexø, Ib Spang Olsen, Pia Juul og Hans Scherfig.

Digte og fotografier udgør en syntese af storby og kulturhistorie. De bliver en fortælling om udvalgte, store personligheder og udgør en selvstændig metafortælling, et selvstændigt værk. LG's fotos er tætte og fyldige i både farve og s/h og fremstår statuariske og poetiske. AS' digte er en kraftpræstation af fylde, indsigt og nærvær, som med stor indlevelse forløses i en forpligtende og dristig jeg-form. Også i de nye tekster lykkes AS med en håndfuld kongeniale digte, der kommer tæt og usentimentalt på personerne ledsaget af LG's smukke billeder. Bogen fremstår i klart flottere udstyr end 1. udgave.

Bogen er udvidet ift. 1. udgave, Stemmer og sten


Stemmer og sten


fra 2000. AS har også udgivet med digte fra Vestre Kirkegård. Digterne Simon Grotrian og Jørgen Wassiliefsky har også skrevet digte om kirkegårde og dødenBogen er udvidet ift. 1. udgave, fra 2000. AS har også udgivet med digte fra Vestre Kirkegård. Digterne Simon Grotrian og Jørgen Wassiliefsky har også skrevet digte om kirkegårde og dødenBogen er udvidet ift. 1. udgave, Stemmer og sten fra 2000. AS har også udgivet Stemmer og sten med digte fra Vestre Kirkegård. Digterne Simon Grotrian og Jørgen Wassiliefsky har også skrevet digte om kirkegårde og døden.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov Andreasen


Informationer og udgaver

Bog

2022

Ebog

2022