Gå til indholdArvegods : giv visdom videre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

221 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

genre/form

erindringerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Den 73-årige præst og debattør Preben Kok giver med denne bog sit arvegods videre til de unge generationer, da han mener, at gamle sandheder kan hindre stress. For voksne læsere af selvhjælpsbøger med et kristent udgangspunkt


Anmeldelser (4)


20. apr. 2021

Den 73-årige præst og debattør Preben Kok giver med denne bog sit arvegods videre til de unge generationer, da han mener, at gamle sandheder kan hindre stress. For voksne læsere af selvhjælpsbøger med et kristent udgangspunkt.

Debatbog, der gør op med præstationssamfundet, og det at man skal gøre sig umage med alt og dermed komme til at lide af stress. Forfatteren vil tilbage til gamle dyder om "Et jævnt og virksomt liv", da det ikke er lykken for alle at blive chef over for andre, hvis man ikke er chef i eget liv. Forfatteren stiller skarpt på, hvilket arvegods han som ældre mand vil give videre til børn og børnebørn, og han opfordrer andre til at tænke på, hvilke ledsagehistorier, de vil give videre. Bogen afsluttes med en opsummering af forfatterens arvegods/ledsagehistorier. Der indgår en del digte/salmer og billedkunst.

Bogen har mange spændende og interessante pointer, og den stiller skarpt på, hvorfor mange mistrives trods stor materiel vækst. Bogen er oplagt læsning for bedsteforældregenerationen, og de direkte opfordringer til at give erfaringer videre til børn og børnebørn er skrevet kærligt og hjertevarmt. Er man ikke troende, kan det være svært at følge ræsonnementet med forfatterens samtaler med Gud.

Bogen Kampen om lykken


ser også kritisk på, at vi opfatter lykken som et parameter at måle livet ud fraBogen Kampen om lykken ser også kritisk på, at vi opfatter lykken som et parameter at måle livet ud fra.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad

Ugeskrift for læger [online]

Af

Carsten Albers

d. 23. aug. 2021

Jyllands-posten

Af

Marie Høgh

d. 12. jun. 2021

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 11. jun. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021