Gå til indholdArret efter drømmen : essay


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Essays om store personligheder som Byron, Wagner, Diderot, men også mere nutidige personer som Ulf Linde og Stig Larsson


Anmeldelser (7)


5. nov. 2014

Essays om store personligheder som Byron, Wagner, Diderot, men også mere nutidige personer som Ulf Linde og Stig Larsson. For læsere, der er seriøst interesseret i litteraturen og for studerende på de videregående uddannelser.

Bogen består af korte essays, hvor forfatteren bevæger sig igennem et stort antal referencer til store historiske personer i kombination med karakteristikker af disse. Der myldrer med navne, værker og forfattere/komponister. Den svenske forfatter er dr.phil., skribent, kritiker og medlem af Det Svenske Akademi. Han er adjungeret professor ved Nordisk Institut på Aarhus Universitet. Han har tidligere udgivet flere bøger, hvoraf to er oversat til dansk. Flere af hans essays - skrevet i perioden fra 1989-2004 - har tidligere været trykt i Dagens Nyheter. Bogen har et forord af Ursula Andkjær Olsen og er oversat af Birgitte Steffen Nielsen. Litteraturliste og noter bagerst i bogen.

Forfatteren formår skarpsindigt at kunne trække lange linjer og bevæge sig mellem et svimlende antal personer kombineret med nøjagtige beskrivelser af disse. Det er tydeligt en forfatter med stor indsigt i emnet. Tilegnelsen af bogen kræver dog en vis viden om/interesse for emnet. Den er oversat i en let og flydende tone.

Denne titel kan sammenlignes med hans Berøringens ABC


Berøringens ABC


fra 2004 Denne titel kan sammenlignes med hans fra 2004 Denne titel kan sammenlignes med hans Berøringens ABC fra 2004 Berøringens ABC.

Lektørudtalelse

Af

Kirsten Emdal

Politiken

Af

Thomas Bredsdorff

d. 14. nov. 2014

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 6. dec. 2014

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 21. nov. 2014

Kristeligt dagblad

Af

Bo Hakon Jørgensen

d. 18. nov. 2014

Information

Af

Torben Brostrøm

d. 21. nov. 2014

Standart

Af

Jacob Lund

Årg. 29, nr. 1 (2015)


Informationer og udgaver

Bog

2014