Gå til indholdArmbåndsure : facts og fortællinger fra den tikkende verden. Bind 1


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

245 sider: ill. i farver ; 30 cm

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Beskrivelse


I tekst og billeder fortælles historien om ure, historien og teknikken bag dem, fra Patek Philippe til Seiko, fra Rolex til Greubel Forsey. Tom Kristensen, Christian Stadil og Brian Holm og andre kendte danskere fortæller desuden om deres forhold til tid, og Emilia van Hauen deler sine tanker om mænd og deres ure


Anmeldelser (1)


4. nov. 2011

En lækker bog om armbåndsure, skrevet til mænd. Den kan både bruges som bladrebog og som informativ læsning.

Kristian Haagen er samler og urekspert og har nærmest viet sit liv til armbåndsure. Armbåndsure gennemgår urets opbygning, så læseren får styr på tekniske detaljer, udtryk og begreber. Der fortælles om, hvordan Swatch-uret reddede den schweiziske urindustri. De største klassikere gennemgås; helt tilbage fra 1904 og op til nutiden. Forfatteren betegner ikke ure som en sikker investering, men gennemgår hvilke der gennem tiden alligevel har vist sig at være lukrative investeringer. Kendte personer som Uffe Holm, Christian Stadil og Mads Christensen har hver skrevet et lille indlæg om tid, og Brian Holm har skrevet forordet til bogen. Som eneste kvinde har sociolog Emilia van Hauen skrevet et afsnit om mænd og deres forhold til armbåndsure. Interessant læsning, som kan læses i detaljer eller som punktnedslag.

Kristian Haagen har tidligere skrevet bogen Den lille kvadratiske ur-guide som mere fungerer som en slags guide til køb. Enkelte informationer går igen, men nærværende bog er både af indhold og format mere biblioteksrelevant. På engelsk findes Wristwatches som gennemgår ure gennem tiden både til kvinder og mænd.

En virkelig flot og indbydende bog om et lidt smalt emne. Mandlige lånere vil finde den fascinerende - nogle som grundig læsning, flere som bladrebog.

Lektørudtalelse

Af

Katja Larsen


Informationer og udgaver

Bog ([Bind] 1)

2011