Bøger / faglitteratur

Arbejdets filosofi


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Essay der sætter et filosofisk fokus på arbejdsbegrebet og giver et overblik over klassiske og moderne arbejdsteorier. Der reflekteres over det paradoksale i at arbejdet kan være en meningsfuld velsignelse for nogle og en meningsløs forbandelse for andre.

Indhold

Fra forbandelse til kald : en kort historisk oversigt over arbejdets filosofi ; Arbejde og mening ; Fordelingen af arbejde ; Arbejde og fritid ; Ledelsen af arbejdet ; Arbejde og løn ; Arbejde i overflodens tidsalder ; Arbejdets endeligt? ; Liv og arbejde


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 10. juni 2010

Henvender sig til filosofisk interesserede, og er brugbar til opgavebrug fra og med godt gymnasieniveau.

Forfatteren er filosof, ansat ved universitetet i Bergen, og har skrevet flere anmelderroste bøger om filosofi, fx Kedsomhedens filosofi, 2001, Ondskabens filosofi, 2005 og Frygt, 2008. Bogen har filosofisk fokus på arbejdsbegrebet. Giver et overblik over klassiske og moderne teorier krydret med forfatterens egne joberfaringer og refleksioner til populærkulturen. Dette gør at bogen kan formidles til flere end de egentlige filosofisk interesserede. Efter indledningen hedder første afsnit "Fra forbandelse til kald" og definerer det som man kalder arbejdets filosofi. Altså hvem skal arbejde, med hvad? og hvorfor? I afsnittet "Liv og arbejde" skriver forfatteren tankevækkende bl.a.: Arbejde er en forbandelse for nogle mennesker og en velsignelse for andre - og lidt af begge dele for de fleste af os." Og netop den dobbeltbundethed er central. Som jeg forstår bogen er lykken ikke at søge livets mening i arbejdet, sådan forstået, at meget arbejde så giver megen lykke. Lykken er heller ikke at være arbejdsfri. At finde meningen og lykken måske, er noget vi selv netop må arbejde med hele livet.

Andre bøger er fx Håndværkeren : arbejdets kulturhistorie - hånd og ånd af Richard Sennett, 2009.

Fascinerende filosofisk bog, der nok skal trække læsere, ikke mindst blandt de som kender forfatterens andre bøger.


Politiken

d. 14. juli 2010

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 14. juli 2010


Weekendavisen

d. 9. juli 2010

af

af

Ole Grünbaum

d. 9. juli 2010


Kristeligt dagblad

d. 24. juli 2010

af

af

Asger Brandt

d. 24. juli 2010


K & K

Årg. 40, nr. 113 (2011)

af

af

Jan Løhmann Stephensen

Årg. 40, nr. 113 (2011)


Det ny Clarté

Årg. 6, nr. 17 (2011)

af

af

Søren Engelsen

Årg. 6, nr. 17 (2011)