Gå til indholdBøger / faglitteratur

Antikken omkring os


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

384 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Ophav

Tore Leifer(forfatter)

Chr. Gorm Tortzen(forfatter)

Jon Voss(redaktør)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Denne bog belyser de mange nutidige emner, der har sin baggrund i antikkens gamle Grækenland og Rom. Tankevækkende og spændende læsning for alle historisk interesserede


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2021

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 1. okt. 2021

Denne bog belyser de mange nutidige emner, der har sin baggrund i antikkens gamle Grækenland og Rom. Tankevækkende og spændende læsning for alle historisk interesserede.

I tilknytning til årets Golden Days-program, der har antikken som tema, udkommer denne bog, der giver mange eksempler på, hvordan myte- og tankestof fra det gamle Rom og Grækenland præger vores samtid. Det gælder fx vores opfattelse af demokrati, der i USA endda har parlamentet til at ligge på Capitol, som er opkaldt efter tempelhøjen i Rom. Idéerne bag De olympiske lege har også sin baggrund i antikkens Grækenland. Ingen kan heller beskæftige sig med filosofi uden at læse Sokrates eller Platon. Vores sprog, opfattelse af tiden, lægekunsten - vi kan blive ved - er utænkelig uden indflydelsen fra den arv, vi har fra antikken. Disse emner behandles i en række artikler, som er skrevet af programmedarbejder ved DR, Tore Leifer, og den klassiske filolog, Chr. Gorm Tortzen. Mange illustrationer og litteraturhenvisninger.

De to forfattere skriver fængende og letlæst om, at "antikken er i os og omkring os hele tiden", og de bringer et væld af eksempler, som vi måske ikke lige tænker over i hverdagen. Det er strålende formidling.

En anden tilsvarende strålende, ny bog formidler også den rige, antikke arv, nemlig Irene Vallejos Evigheden i et siv: historien om bogen.


Kristeligt dagblad

d. 18. sep. 2021

af

af

Søren Chr. Hindsholm

d. 18. sep. 2021


Weekendavisen

d. 3. sep. 2021

af

af

Poul Duedahl

d. 3. sep. 2021


Politiken

d. 11. sep. 2021

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 11. sep. 2021


Logos

2022, nr. 1

af

af

Hans Gregersen (f. 1958)

2022, nr. 1Informationer og udgaver

2021

Bog

Tore Leifer

Gad,Golden Days, 1. udgave

2021

Ebog

Tore Leifer

Gad, 1. udgave

2021

Lydbog (net)

Tore Leifer

Gad