Gå til indholdAnimalium


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

95 sider: alle illustrerede i farver ; 38×28 cm

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


160 forskellige dyrearter præsenteres i billeder og tekst. Opdelt efter Darwins "arternes stamtræ" i hvirvelløse dyr, fisk, padder og krybdyr samt fugle og pattedyr


Anmeldelser (2)


20. sep. 2019

Fagbog i stort format med farvede billedtavler i en gennemført retrostil med mere end 160 dyr baseret på livets træ af Charles Darwin i "Arternes oprindelse". For børn på 11 år og derover samt voksne.

Bogens 6 kapitler repræsenterer hver især en sal på et naturmuseum med dyr organiseret efter livets træ. Bogens struktur og formidling er baseret på Charles Darwins bog Arternes oprindelse


(Ved Jørn Madsen), hvor han beskriver teorien om evolutionen og deriblandt teoretiserer over de enkelte livsformers oprindelse. Dyrene vises på store farvetavler med levested i opslag, som beskriver dyreneBogens 6 kapitler repræsenterer hver især en sal på et naturmuseum med dyr organiseret efter livets træ. Bogens struktur og formidling er baseret på Charles Darwins bog Arternes oprindelse (Ved Jørn Madsen), hvor han beskriver teorien om evolutionen og deriblandt teoretiserer over de enkelte livsformers oprindelse. Dyrene vises på store farvetavler med levested i opslag, som beskriver dyrene.

Det er en interessant og flot gennemgang af Darwins teorier for børn, unge og voksne som interesserer sig for dyr. Det er en spændende formidlingsform at bogen er organiseret som et museum med seks udstillingsrum.

Bogen er tidligere udgivet på dansk i 2015, Dyrenes museum


, men har fået en ny titel, den originale udgivelsestitel på engelsk. Desuden er baggrundsfarven på forsiden blevet blå i stedet for offwhite. Teksten i forord og de indledende kapitler til hvert afsnit er oversat på ny. Sproget er blevet en smule sværere via lidt længere og faglige ord. Dermed virker teksten også mere præcis og meget nutidig. En enkel fejl på livets træ med billede af uparrettåede hovdyr er også blevet rettet i denne udgave til et korrekt eksempel; zebraBogen er tidligere udgivet på dansk i 2015, Dyrenes museum, men har fået en ny titel, den originale udgivelsestitel på engelsk. Desuden er baggrundsfarven på forsiden blevet blå i stedet for offwhite. Teksten i forord og de indledende kapitler til hvert afsnit er oversat på ny. Sproget er blevet en smule sværere via lidt længere og faglige ord. Dermed virker teksten også mere præcis og meget nutidig. En enkel fejl på livets træ med billede af uparrettåede hovdyr er også blevet rettet i denne udgave til et korrekt eksempel; zebra.

Lektørudtalelse

Af

Torben Bråe Olesen

Politiken

Af

Peter Michael Hornung

d. 15. dec. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019