Gå til indholdAngstens besættelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

63 sider

Udgivet

2017

genre/form

digteOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Digte, der skildrer et liv domineret af angsten i alle dens afskygninger. Angsten for at leve, angsten for at dø, angsten for elske for lidt eller for meget


Anmeldelser (2)


5. apr. 2017

Hudløse og bevægende digte om at leve et liv, hvor angsten dominerer i alle dens afskygninger. Angsten for at spise rigtigt eller forkert, angsten for at elske for lidt eller for meget, angsten for leve eller at dø. For dig som søger hylden med digte.

Digtsamling med digte, der alle har titler. Hovedemnet er et liv levet i angst. Her er afskeden med faderen, der dør 46 år gammel: "Jeg husker hans ansigt med en gul og grøn farve/ hans mund var åben/ mine barneøjne så hen på fars hånd/ Den lå stille/ Jeg lagde min lille hånd i hans kolde hånd og sagde Farvel far". Og der er fx digtet "Rundt i kroppen" som beskriver angsten: "Angsten bevæger sig i kroppen/ konstant/ den bryder alt forsvar/ Langsomt kommer den rundt/ til alle organer i min krop/ den vil bestemme...". Og angsten fylder også ungdommen hos digteren: "Ungdommen skal være glæde og farver/ som havde du fødselsdag hver dag/ den skal bestå af røg og musik fra byens natteliv/ Min ungdom lever endnu/ dog stresset og nervøs fra morgen til aften/ selv kassedamen i Føtex lægger mærke til det." Thomas Alexander Jensens (f. 1994) debutere med denne samling.

Fin debut, med stærke vidnesbyrd fra "Angstens land", når læseren kuldegysende fornemmer, hvordan angsten kryber frem i alle kroge: "Jeg er bange for at dø/ hele døgnet rundt/ gad vide hvor længe et legeme kan holde til det.".

Om sindets mørke fx disse digte Livssuk


Angsten i kunsten


. Om angst fagbogen Angsten i kunstenOm sindets mørke fx disse digte Livssuk. Om angst fagbogen Om sindets mørke fx disse digte Livssuk. Om angst fagbogen Angsten i kunsten.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Ugeskrift for læger [online]

Af

Raben Rosenberg

2017-10-02


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017