Bøger / faglitteratur

Angstbogen : angstens symptomer, årsager og behandling


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Jes Gerlach: Den sygelige angst ; Symptomerne og diagnoserne ; Biologiske årsager til angst ; Medicinsk behandling ; Hvad kan man selv og familien gøre? : om forebyggelse og de pårørende. Poul Videbech: Fra stress og krise til posttraumatisk stress-syndrom (PTSD). Når børn udvikler angst / Barbara Esbjørn og Ingrid Leth. Per Hove Thomsen: OCD hos børn, unge og voksne. Angst hos ældre / Lise Lauritzen og Nils Gulmann. Spørgeskemaer til vurdering af angsttilstande og livskvalitet / Per Bech og Erik Lykke Mortensen. Nicole Rosenberg: Psykologiske årsager til angst ; Kognitiv terapi ved angst- og tvangslidelser. Judy Gammelgaard: Den psykoanalytiske teori om angst. Angstbehandling hos den praktiserende læge / Helena G. Nielsen og Annette Davidsen. Ulla Wattar: Eksamensangst. Angst og arbejdsliv / Tina Østergaard ... et al. Angst og samfundsøkonomi / Jes Søgaard ... et al. Bo Jacobsen: Angst i et eksistenspsykologisk perspektiv. Joakim Graff: "Kun den, der var i angst, finder Hvile" : ni forsøg på at lade angsten komme til orde


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2009

af

af

Mette Fersum

d. 27. feb. 2009

Angstbogen handler om angst, og er udgivet af Psykiatrifondens forlag.

350.000 mennesker lider årligt af sygelig angst, og det kan lamme handlinger, følelser og tanker. Angstbogen er en oplagt bog for pårørende, mennesker med angst, sundhedspersonale m.fl. Den er skrevet af en tværfaglig gruppe af eksperter, bl.a. Jes Gerlach, som er en kendt dansk psykiater. Bogen indeholder den nyeste viden om angst. Den beskriver de forskellige former for angst, både den normale og den sygelige angst hos både børn og vokse. Den kommer ind omkring eksamensangst, OCD, panikangst, stress osv. Samtidig har den meget grundige beskrivelser af symptomer, og hvad man gør både som pårørende og angstramt. Desuden har bogen mange "smukke" farverige illustrationer, der belyser angstens mange ansigter. Man bliver måske ikke ligefrem glad af at læse denne bog, men helt sikkert rigtig godt oplyst om et emne, som mange mennesker har tæt inde på livet.

Der er ingen titler der rammer samme bredde og dybde. Af nye titler er En helt almindelig historie : når angsten tager magten, 2009.

En bog der er et must, ihvert fald på større biblioteker. Den er fyldig, grundig, indlevende, og er god informativ læsning for den der har angst, for pårørende og andre der har det inde på livet. Samtidig er den skrevet på et seriøst og anerkendt forlag, der har udgivet mange titler indenfor det psykiatriske område. Jeg kan kun på det varmeste anbefale bogen til dem, der har interesse for området.