Bøger / faglitteratur

Angstbogen


Beskrivelse


Hvad er angst? Hvordan behandler vi det? Få det store overblik i denne pragtbog om angst. Til fagpersoner, folk med angst og deres pårørende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2022

af

af

Thomas Olesen

d. 2. dec. 2022

Hvad er angst? Hvordan behandler vi det? Få det store overblik i denne pragtbog om angst. Til fagpersoner, folk med angst og deres pårørende.

Værk om angst med bidrag af 25 fagpersoner, redigeret af Nicole og Raben Rosenberg. I første del beskrives angstlidelser og andre lidelser, hvor angst indgår. Angst beskrives grundlæggende i et neurobiologisk og et evolutionært perspektiv, hvor det slås fast, at angstens funktion er at skabe afstand til eller hen imod et objekt, væsen eller situation. I andre kapitler beskrives bl.a. socialangst, helbredsangst (tidligere hypokondri) og angst hos børn og ældre m.v. med fokus på forekomst og behandlingsmuligheder. Bogens anden del indledes med et kapitel om pårørende til personer med angst, hvorefter der over 8 kapitler skrives om den sidste nye forskning indenfor behandling af angst, med særligt fokus på samtaleterapeutiske behandlingsformer som metakognitiv terapi, emotionsfokuseret terapi m.v. Bogen rummer også skønlitterære eksempler på angst, kurateret og kommenteret af May Shack og Susanne Lunn. Alle kapitler er forsynet med forslag til yderligere læsning.

Værket virker udtømmende både i sygdomsbeskrivelserne og behandlingsmulighederne. Interessant med fokus på pårørende. Glimrende idé med skønlitterære indslag til at illustrere angst.

For en større gennemgang af angst, se Kort & godt om angstNår børn og unge får angst. I Peter Lund Madsens Når børn og unge får angst handler det om angst hos børn og ungeFor en større gennemgang af angst, se Kort & godt om angst. I Peter Lund Madsens handler det om angst hos børn og unge.