Gå til indholdAngela Merkel : kansleren og hendes verden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

254 sider

Udgivet

2014

genre/form

biografierOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Biografi om Angela Merkel (f. 1954), baseret på samtaler og møder med hende selv og flere af hendes vigtigste rådgivere samt diverse offentlige dokumenter. Hendes opvækst i DDR og politiske liv efter Murens fald med særligt fokus på udenrigspolitiske forhold skildres. Samt indblik i tyske politiske forhold og finanskrisens udfordringer


Anmeldelser (4)


20. okt. 2014

En biografi om den tyske kansler, hendes baggrund og politiske virksomhed. For læsere med interesse for Tyskland og de politiske forhold der.

Forfatteren er udenrigsredaktør ved Süddeutsche Zeitung og har haft tæt kontakt til Merkel. Bogen er baseret på samtaler og møder med Merkel og flere af hendes vigtigste rådgivere samt diverse offentlige dokumenter. Han skildrer hendes opvækst i DDR og politiske liv efter Murens fald med særligt fokus på udenrigspolitiske forhold. Mange af de udfordringer Merkel har haft beskrives, og dermed giver bogen et indblik i tyske politiske forhold, og de udfordringer finanskrisen på flere fronter har givet kansleren.

En saglig, grundig og lidt tør velskrevet politisk biografi, som uden af komme helt tæt på personen Merkel og den mystik hun også er omgivet af, giver et godt indblik i hendes politiske verden, de betingelser hun arbejder under, og de mål og ambitioner hun har. Forfatteren er i flere sammenhænge bag facaden, og samlet formidler bogen et dækkende billede af politikeren Merkel.

Der foreligger ikke andre politiske biografier om Merkel på dansk. Peter Nedergaard giver i Tyskland


et politisk og økonomisk overblik over Der foreligger ikke andre politiske biografier om Merkel på dansk. Peter Nedergaard giver i Tyskland et politisk og økonomisk overblik over Tyskland.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Berlingske tidende

Af

Lykke Friis

d. 20. dec. 2014

Kristeligt dagblad

Af

Kristian Østergaard

d. 31. okt. 2014

Weekendavisen

Af

Jesper Vind

d. 7. nov. 2014


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Bog

2014

Ebog

2014