Bøger / faglitteratur / bibliografier

Andre folks penge : historien om den danske finanskrise


Beskrivelse


Om finanskrisen som den har udspillet sig i Danmark som følge af en række spekulanters salg af ejendomme og pantebreve der fik priserne til at stige, indtil der ikke længere var reel finansiering.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 7. nov. 2016

Kom tæt på finanskrisen og på dengang alt tilsyneladende var finansielt muligt i denne stærkt reviderede 3. udgave med stærke historier fra virkelige mennesker berørt af krisen. For dig som interesserer dig for samfundsudviklingen og den økonomiske politik. Kan også bruges som supplerende materiale til fx en handelsskoleopgave om finanskrisen.

Forfatteren skriver i forordet bl.a.:" Denne bog afdækker Finanskrisens DNA; de menneskeskæbner, som lod sig lokke til at lege med penge, de ikke havde, og de karakterer, som udnyttede dem, og som efterfølgende blev udnyttet af endnu mere raffinerede kynikere - som det også gik galt for." Bogen indeholder historier fra livet før, under og efter finanskrisen. Hvert kapitel indeholder en historie, og kapitlerne kan læses uafhængigt af hinanden. Hver historie tager udgangspunkt i en person, et firma eller en sag. Her er fx historien om stilladsmontøren Brian, hvis liv ender i økonomisk ruin efter en mislykket investering i et indkøbscenter, og historien om en bankansat som aner noget er galt i "Whistlebloweren, der ikke blev hørt". De to forfattere er medforfattere på fx Kammerherrens nye klæder.

Autentisk og velskrevet bog om danske skæbner, der tabte under finanskrisen. Skræmmende hvor let en social deroute tager fart.

Denne 3. udgave er revideret og opdateret med nye informationer og indeholder 5 nyskrevne kapitler. En anden bog om emnet er fx Finanskrisen indefra.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2013

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 9. aug. 2013

Til interesserede i finanskrisen i Danmark.

Der er stille dage hos forhandlerne af luksusbiler i Danmark i 2013, men op til 2007 var der gang i salget af biler til en pris man sagtes kunne købe et parcelhus for. I Danmark har der været en tendens til at give udlandet skylden for finanskrisen, men her i Danmark var der mindst lige så skrupelløse og grådige spekulanter. I denne bog af journalisterne Niels Sandøe og Thomas Svaneborg får man et indblik i en finansverden i Danmark der bestemt ikke havde højere moral end deres udenlandske kollegaer. Bogen består af historier fra finansverden før og efter det hele gik ad helvede til. Bogen er opdelt i små kapitler, der næsten kan læses uafhængigt af hinanden. I hvert af kapitlerne får man et perspektiv på finanskrisen, med udgangspunkt i en person, en sag eller et firma. Der er både de tragiske historier om stilladsarbejderen der måtte gå fra hus og hjem, og stadig kæmper med gæld. Og om direktørerne der solgte før det hele ramlede. Bogen er velskrevet, grundigt researchet, og spændende. Ved læsning er det dog en fordel at have et vist kendskab til begreber fra finansverden.

Bogen minder lidt om den islandske bog om finanskrisen Hvidbogen : Krisen på Island, 2009. Andre bøger om finanskrisen er Økonomiske kriser : fra finanskrise til gældskrise, 2013, Krisens økonomi, 2010 og Finanskrisen : forblændelse, forglemmelse og forgældelse, 2009.

En spændende og perspektivrig bog, der kaster lys på et komplekst emne.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2014

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 30. okt. 2014

Biler der kostede mere end parcelhuse var ikke et særsyn før finanskrisen, nu er der blevet noget længere mellem dem. Ved hjælp af cases skildres finanskrisen gennem dem der var en del af den. Til interesserede i finanskrisen i Danmark.

Bogen består af historier fra finansverden før og efter finanskrisen satte ind. Bogen er opdelt i små kapitler, der kan læses uafhængigt af hinanden. I hvert af kapitlerne får man et perspektiv på finanskrisen, med udgangspunkt i en person, en sag eller et firma. Der er historier om stilladsarbejderen, der måtte gå fra hus og hjem, og stadig kæmper med gæld og om direktørerne, der solgte før korthuset væltede.

En spændende og perspektivrig bog, der kaster lys over et komplekst emne.

Bogen er en revideret udgave af Andre folks pengeØkonomiske kriserFinanskrisen - kleptokratiets konsekvensSidste udvej der udkom i 2013. I denne nye udgave er der blevet tilføjet en smule mere grafik og afsnittet: "Juridisk efterspil" i mange af kapitlerne. Af andre bøger om den danske del af finanskrisen findes: Økonomiske kriser, Finanskrisen - kleptokratiets konsekvens og Sidste udvejBogen er en revideret udgave af Andre folks penge der udkom i 2013. I denne nye udgave er der blevet tilføjet en smule mere grafik og afsnittet: "Juridisk efterspil" i mange af kapitlerne. Af andre bøger om den danske del af finanskrisen findes: , Finanskrisen - kleptokratiets konsekvens og Sidste udvejBogen er en revideret udgave af Andre folks penge der udkom i 2013. I denne nye udgave er der blevet tilføjet en smule mere grafik og afsnittet: "Juridisk efterspil" i mange af kapitlerne. Af andre bøger om den danske del af finanskrisen findes: Økonomiske kriser, og Sidste udvejBogen er en revideret udgave af Andre folks penge der udkom i 2013. I denne nye udgave er der blevet tilføjet en smule mere grafik og afsnittet: "Juridisk efterspil" i mange af kapitlerne. Af andre bøger om den danske del af finanskrisen findes: Økonomiske kriser, Finanskrisen - kleptokratiets konsekvens og .


Politiken

d. 7. sep. 2013

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 7. sep. 2013


Berlingske tidende

d. 8. sep. 2013

af

af

Henrik Ørholst

d. 8. sep. 2013


Weekendavisen

d. 6. sep. 2013

af

af

Leonora Christina Skov

d. 6. sep. 2013


Børsen

d. 30. aug. 2013

af

af

Finn Østrup

d. 30. aug. 2013


Børsen

d. 1. apr. 2015

af

af

Henrik Ørholst

d. 1. apr. 2015


Børsen

d. 1. dec. 2016

af

af

Henrik Ørholst

d. 1. dec. 2016