Gå til indholdAltid allerede elsket : en musiker finder fred i eget hus


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


En uge før sin død fortæller Peter Bastian (f. 1943) i en samtale med Tor Nørretranders om at finde fred med sig selv ved at acceptere den man er. Det har Bastian opnået gennem kristendommen efter at have tilbragt mange år med meditation og askese. Samtalen kommer også omkring kærlighed, musik og livet som sådan


Anmeldelser (9)


21. jun. 2017

I sit livs efterår bliver musikeren Peter Bastian omvendt til kristendommen. Dette og meget andet fortæller han om i denne åbenhjertige bog, der henvender sig til alle, der funderer over tilværelsen.

En god uge før sin død i marts 2017 har Bastian efter endt kemobehandling overskud til en lang snak til og med vennen Tor Nørretranders, der optager samtalen på bånd. Peter Bastian når at redigere sammen med hustruen Anne, så udskriften nu foreligger som en færdig bog. Hovedpointen er at finde fred med sig selv ved at acceptere den man er. Det har Bastian opnået gennem kristendommen efter at have tilbragt mange år med meditation og askese. Samtalen kommer vidt omkring om kærlighed, musik og livet som sådan. Midt i bogen er der 24 af Bastians stregtegninger og akvareller udvalgt af en anden ven: musikeren Lars H.U.G.

Det er en meget åbenhjertig og gribende bog fortalt af en mand, der er afklaret med sin skæbne. Niveauet er af og til lidt højt, men det er tydeligt, at Bastian brænder for at få sin egen afklaring formidlet.

Bogen kan ses som en slags forlængelse af forfatterens Mesterlære


. Religionsfilosofisk er forfatteren i slægt med Johannes Sløk og K. E. LøgstrupBogen kan ses som en slags forlængelse af forfatterens Mesterlære. Religionsfilosofisk er forfatteren i slægt med Johannes Sløk og K. E. Løgstrup.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson

Litteratursiden.dk [online]

Af

Erling Lykke

2018-02-05

Point of view international [online]

Af

Thomas Milsted

2017-08-19

Kristeligt dagblad

Af

Peter Dürrfeld

d. 24. jun. 2017

Politiken

Af

Thomas Michelsen

d. 22. jun. 2017

Jyllands-posten

Af

Henrik Jensen

d. 2. aug. 2017

Berlingske tidende

Af

Anna Mejlhede

d. 22. jun. 2017

Weekendavisen

Af

Liselotte Wiemer

d. 23. jun. 2017

Dansk kirketidende

Af

Jørgen Skov Sørensen

Årg. 169, nr. 8 (2017)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2018

Bog

2017

Ebog

2017

Punktskrift

2017