Bøger / faglitteratur til børn

Alt om videnskab - junior


Beskrivelse


Over 1600 sjove fakta om videnskab, f.eks. om emner som dinosauere, vulkaner, menneskets krop, delfiner, forskning og fysik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2015

af

af

Karsten Boll

d. 6. nov. 2015

Over 1600 sjove fakta om videnskab. I en udformning, der minder om tidsskriftet "Illustreret Videnskab", blot med stift omslag. For 14-16-årige.

Som indledning er der 50 utrolige fakta om forskning som små notitser, der skal fange opmærksomheden hos læseren. Dernæst første afsnit om "Forskning i brug", der bl.a. tager fat på fysik i hverdagen og lys og farve, og som afsluttes med 20 eksperimenter, man kan lave hjemme. "Din krop" er næste afsnit, hvor alt fra skelet, organer og sansesystem belyses. Dernæst "Vores jord" med 25 fakta om jordskælv, regnskov, vejret, vandets kredsløb samt jordens mineraler. Sidste afsnit er "Fantastiske dyr", der bl.a. beskriver dyr, der dræber, hvordan hvaler snakker med hinanden og kloge dyr. Artiklerne er suppleret med fotos, diagrammer og faktabokse af forskellig slags.

Utrolig informativ samling af artikler indenfor de fire omtalte emner. Illustrationer, diagrammer mv. supplerer meget fint teksten.

.Informationer og udgaver