Gå til indholdAlt det hun ville ønske hun ikke forstod


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

152 sider

Udgivet

2018

genre/form

roman,

gys,

horrorOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Pigerne Belinda og Agnes har vagt på tanken en aften, hvor hele Danmark sidder derhjemme og ser finalen i tv. Som aftenen skrider frem, står det dem klart, at både deres liv og lemmer står på spil i et ondskabsfuldt og blodigt spil


Anmeldelser (4)


28. sep. 2011

Til horror-læsere med stærke nerver og solide maver!.

Danmark er kommet i finalen, og gaderne er øde. Agnes og Belinda har vagt sammen på tanken. De forventer, at det bliver en rolig aften, men der er på en eller anden måde noget konstant gustent ved de få kunder, der alligevel lægger vejen forbi. Agnes forsøger at skrive på sit speciale, mens den yngre Belinda keder sig, sms'er og skiftevis småskændes og flirter med sin kæreste. Som aftenen skrider frem, begynder der at ske flere små ubehagelige ting. Bekymring og angst sniger sig ind på pigerne, og da ordene: "I nat skal I begge to dø" pludselig truer på væggen i tankens vaskehal, er deres skæbner beseglet. Historien fortælles i korte kapitler, med flashbacks og effektive filmiske virkemidler. Hver gang faren afblæses, kryber noget andet foruroligende frem. Det ender blodigt og voldsomt, hvor angst, smerte og afmagt forenes.

Romanen placerer sig i den del af horror-genren, der kan kaldes torturgyset, hvor uhyggen kommer af den overhængende trussel om voldsomme, fysiske overgreb. Genrens fokus på angst, frygt, smerte og ofte afsavede lemmer kendes især fra film som Hostel og Saw. Stieg Larsson og Bret Easton Ellis har også flirtet med torturgyset i deres romaner.

En ekstremt vellykket filmisk roman, der placerer sig i spændingsfeltet mellem krimi og horror, og som er bygget op med hårde, men effektive virkemidler.

Lektørudtalelse

Af

Zenia Johnsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette Holst

2012-03-26

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 14. okt. 2011

Himmelskibet

Af

Thomas Winther

Nr. 30 (2011)


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog

2016

Bog

2015

Bog

2011

Ebog

2018

Ebog

2015

Ebog

2011

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2012