Bøger / faglitteratur

Ali bali bi : folk, fakta og anekdoter fra Storkespringvandet til Vise Vers Huset


Beskrivelse


Med udgangspunkt i spillestederne præsenteres det københavnske folk- og folkemusikmiljø fra 1960'erne til 1980'erne. Med fakta og anekdoter om spillestederne og de primært danske, men også udenlandske musikere, der optrådte der.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2011

af

af

Søren Brunbech

d. 7. juni 2011

Efterspørgslen vil nok mest være fra dem der besøgte spillestederne dengang folkemusikken blomstrede i København.

Niels Skriver var selv en del af folkemusikmiljøet i København i perioden fra midt i 1960'erne til midt i 1980'erne. Med udgangspunkt i spillestederne, bl.a. Imikroskopet, Vognhjulet og Smøgens Vise Vers Hus, præsenterer han det store galleri af personer der har optrådt - danske og udenlandske, kendte og mindre kendte - og fortæller om dem i en blanding af facts og anekdotisk stof. Der er ikke noget register, men en udførlig indholdsfortegnelse, og det kan være lidt svært at finde hovedomtalen, når kunstnerne har optrådt på flere spillesteder. Men alligevel fungerer formen, så man sammen med de mange sort hvide fotografier, får et fint indtryk af tiden og miljøet omkring folkemusikken.

Der er ikke andre titler om periodens københavnske folkemusikliv. Miljøet omkring folkemusikgruppen Lirum Larum i nogenlunde samme tidsrum er beskrevet i Lirum Larum - lys på rødderne : en historie om folkemusik, folk og musik, 2009.

En nostalgisk beskrivelse af miljøet omkring de københavnske folkemusiksteder dengang navne som Frode Veddinge, Per Dich, Erik Grip, Eddie Skoller og Bjarne Cæsar Rasmussen stod på plakaten.