Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alfred og gabestokken


Beskrivelse


Alfred står i gabestokken på torvet og råber de mest fantastiske ukvemsord og fornærmelser. Det har han gjort i mere end 40 kongers tid, for Alfred bliver ikke ældre. Men en dag kommer pigen Rebekka forbi, og landet får en ny konge.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2018

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 28. mar. 2018

Alfred står i gabestokken på torvet og råber de mest fantastiske ukvemsord og fornærmelser. Det har han gjort i mere end 40 kongers tid, for Alfred bliver ikke ældre. For tænksomme læsere fra 10 år og højtlæsning fra 8 år.

Alfred og hans venner, rotterne, lever af den mad folk kaster efter ham. Ingen kan længere huske, hvorfor Alfred kom i gabestokken, men måske havde han sagt:"han har jo ikke noget tøj på", til den daværende konge. En dag begynder pigen Rebekka at opsøge ham, og favner hans fornærmelser med venlighed. Der kommer også en ny konge, der opfører sig anderledes end de foregående. Alfred har hvert år haft mulighed for at blive benådet, men har aldrig kunnet modstå trangen til at udslynge majestætsfornærmelser.

Det er en hjertevarm fortælling om at være anderledes og føle sig afskåret fra andre mennesker, og hvordan det kan skabe en sådan vrede, at det kun kan komme ud som fornærmelser. Fortalt fra Alfreds synsvinkel så vi får en forståelse for hans indre liv, og den ender med at kærlighed og venskab ændrer Alfreds liv til det bedre. Jesper Wung-Sung er kongen af metaforer og mærkværdige hændelsesforløb. John Kenn Mortensens forsidetegning er både skræmmende og humoristisk.

Alfred, der står og råber, minder om Pierre Anthon i Tellers IntetDrengen der fik en hunds hjerte, men denne bog er mere hjertevarm. De sproglige virkemidler og tematikken minder om Louis Jensens fabulerende fortællinger, fx Drengen der fik en hunds hjerteAlfred, der står og råber, minder om Pierre Anthon i Tellers Intet, men denne bog er mere hjertevarm. De sproglige virkemidler og tematikken minder om Louis Jensens fabulerende fortællinger, fx .


litteratursiden.dk

d. 24. maj 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 24. maj 2018

Wung-Sung kan som ingen anden sætte ord på det at være anderledes. Her i et forunderligt og smukt illustreret eventyr for børn. I denne grumme gode børnebog zoomer den populære forfatter endnu engang...


Politiken

d. 20. apr. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 20. apr. 2018


Berlingske tidende

d. 9. juni 2018

af

af

Kari Sønsthagen

d. 9. juni 2018


Weekendavisen

d. 1. juni 2018

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 1. juni 2018


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 6 (2018)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 71, nr. 6 (2018)