Gå til indholdAlexander : roman. 3. bind : Ved verdens ende


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

386 sider

Udgivet

2007

Originaludgave

2007


Beskrivelse


I sit erobringstogt går Alexander den Store mod Perserriget og ender med at krydse Eufrat og Tigris. Han bekæmper ærkefjenden Dareios og fortsætter mod Indien, støttet af den afghanske prinsesse Roxanne


Anmeldelser (3)


1. jan. 1970

De mange trofaste læsere af seriens to første bind får her fortællingen om de sidste år i en af verdenshistoriens allerstørste erobreres liv.

Den italienske arkæologiprofessor Manfredi viser igen, at han er i stand til at lægge den tørre videnskabelige jargon fra sig. Beretningen om Alexanders sidste år og om hans stadig større besættelse af at vinde verdensherredømmet er skrevet i samme ligefremme sprog som de to første bind. Direkte tale og fokus på Alexanders mere private liv sikrer et nærvær, som er vigtigt, når det helt brede publikum skal nås. Kort over Alexanders erobringer med markering af felttog og årstal letter overblikket i en bog med mange underlige og ukendte stednavne.

Der er allerede meget om Alexander den Store. Både faglitteratur og skønlitteratur, og Oliver Stones filmatisering af hans liv har ikke svækket interessen for denne sammensatte og kompromisløse person.

Dramatisk beskrivelse af Alexander den Stores sidste år indtil hans død i 323 f. Kr. kun 33 år gammel.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Politiken

Af

Jens Holsøe

d. 13. okt. 2007

Jyllands-posten

Af

Anne Chaplin Hansen

d. 20. dec. 2007


Informationer og udgaver

Bog ([3. bind])

2007