Gå til indholdAggression - en naturlig del af livet : en guide til at forstå aggressive børn og unge


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

159 sider

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Aggressive følelser er naturlige følelser, som børn og unge har brug for at give udtryk og bearbejde i en tryg og rummelig relation med en voksen, for at kunne føle sig værdifulde og opbygge den selvfølelse, der kan balancere aggressionen med alle de andre følelser, vi rummer


Anmeldelser (9)


19. aug. 2013

Bogen henvender sig til voksne, forældre som professionelle, der ønsker at møde aggression hos børn og unge på en mere konstruktiv måde og blive mere fortrolig med følelsen aggression og dens rødder. Kræver et vist abstraktionsniveau.

Jesper Juul, anerkendt og elsket familieterapeut, tager i denne bog fat på en i vores kultur stærkt tabuiseret følelse, aggression. Bogen er et stærkt personligt og fagligt velfunderet debatindlæg og opråb til alle voksne om at bryde det aggressionstabu, han mener hjemsøger vores kultur. Simpelthen fordi, hvis vi ikke gør det, så vil det avle langt mere vold og aggression i samfundet. Jesper Juuls pointe er, at aggressive følelser er naturlige følelser, som børn har brug for at give udtryk og bearbejde i en tryg og rummelig relation med en voksen, for at kunne føle sig værdifulde og opbygge den selvfølelse, der kan balancere aggressionen med alle de andre følelser, vi rummer. Juul giver både en mere teoretisk redegørelse for aggressionens rødder og aggressionstabuet og helt konkrete praktiske forslag til, hvordan man kan møde det aggressive barn udtryk hos barnet mere konstruktivt. Kun tekst, ingen illustrationer, men til gengæld overskueligt sat op.

En titel inden for samme emneområde er Thomas Kaisers Bliv hos mig, når jeg er vred fra 2001, der dog ikke i samme grad behandler aggressionstabuet.

Tankevækkende, velskrevet og vigtigt indlæg i "opdragelsesdebatten". Forfatterens stærke personlige engagement, faglige grundlag og mange års erfaring giver pointerne gennemslagskraft.

Lektørudtalelse

Af

Laura Michelsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jytte Kjær Schou

2013-10-02

Socialpædagogen

Af

Maria Rørbæk

Årg. 70, nr. 22 (2013)

Tidsskrift for psykoterapi

Af

Henrik Tranberg

Årg. 22, nr. 1 (2014)

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Gitte Ullstad

2013-09-12

Politiken

Af

Per Schultz Jørgensen

d. 26. sep. 2013

Weekendavisen

Af

Kai Sørlander

d. 30. aug. 2013

Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Af

Birgit Marott

Årg. 50, nr. 6 (2013)

Social kritik

Af

Benny Lihme

Årg. 26, nr. 137 (2014)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2013

Ebog

2014

Ebog

2013

Bog

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013