Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Afstanden mellem dig og mig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

238 sider

Udgivet

2020

Ophav

Caroline Ørsum(forfatter)
Genre og formroman, kærlighedsromaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2020


Beskrivelse


17-årige Laura er gymnasiestuderende og en aften falder hun på sin cykel foran en bar for lesbiske. Kvinden, Mille, hjælper hende og de kysser hinanden. Efterfølgende tænker Laura kun på Mille og de mødes en dag på gymnasiet, hvor Mille har fået job som Lauras lærer


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj. 2020

af

af

Sanne Mendel

d. 4. maj. 2020

Sanselig og følsom roman om en svær kærlighed mellem lærer og elev. 17-årige Laura forelsker sig i den 10 år ældre Mille. Da det viser sig, at Mille bliver Lauras vikar på gymnasiet, bliver kærligheden problematisk. Primært til unge læsere.

Lauras mor og hendes kæreste flytter til Island, og Laura må finde sig et andet sted at bo. Det bliver på et værelse hos hende gode ven, Valde. Laura føler sig lidt ensom, og hendes venner mener, at hun trænger til at blive forelsket. En aften falder Laura på fortovet foran en bar for lesbiske, imens hun forsøger at samle mod til at gå indenfor. Hun bliver hjulpet af kvinden Mille, og det ender med, at de kysser hinanden. Efterfølgende kan Laura kun tænke på Mille og spekulerer på, hvordan hun kan finde hende igen. Nogle dage efter får de en vikar i klassen, og Laura bliver chokeret over, at vikaren viser sig at være Mille. Mille har også følelser for Laura, og de bliver forelskede. Men det bliver ikke en problemfri kærlighed, dels er der aldersforskellen og dels det forbudte forhold mellem lærer og elev. Kan deres kærlighed vinde mod alle odds?.

Gribende og sød roman. Det er befriende at læse en roman, hvor homoseksualitet fremstår naturligt og uproblematisk. Her er det problematikken omkring kærlighed mellem lærer og elev, som er omdrejningspunktet, og ikke kærlighedens form.

Lidt i samme genre kan anbefales Call me by your nameaf André Aciman.


Berlingske tidende

d. 27. jun. 2020

af

af

Merete Reinholdt

d. 27. jun. 2020


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 6 (2020)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 73, nr. 6 (2020)Informationer og udgaver

2020

Bog

Caroline Ørsum

Gyldendal, 1. udgave

2020

Ebog

Caroline Ørsum

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Minna Flyvholm Tode

Nota

2020

Lydbog (net)

indlæser: Minna Flyvholm Tode

Gyldendal

2020

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Minna Flyvholm Tode

Gyldendal