Gå til indholdÆre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

447 sider

Udgivet

2014

genre/form

romanOriginaludgave

2014


Beskrivelse


En kurdisk familie flytter fra en lille landsby i Tyrkiet til London. Mødet med det moderne vestlige storbyliv får det traditionelle familieliv til at vakle, og et æresdrab opløser familien. En familiesaga om tre generationer af tyrkiske kurdere


Anmeldelser (1)


31. mar. 2014

Rigt facetteret og stemningsfuld historie om en kurdisk familie, som falder fra hinanden i det moderne storbyliv i London, og med tråde tilbage til den lille landsby ved Eufrat. Til læsere af gode romaner om kultursammenstød og familiesagaer.

Romanen Ære er franskfødte Elif Shafaks (f. 1971) 8. roman, og nr. 2 på dansk. ES er prisbelønnet og den mest læste forfatter i Tyrkiet. Det er en betagende familiesaga og skæbneroman, som foregår dels i en lille landsby i Tyrkiet, og dels i London, hvortil Pembe flytter med sin mand Adem og deres børn, mens Pembes tvillingsøster bliver i Tyrkiet som ugift jordmoder. Esme, Pembes og Adems datter, er fortælleren af historien, afbrudt af sin bror Iskenders fortælling fra fængslet. Det er et fint vævet tæppe af 3 generationers historie, som springer i tid og sted, fra den lille landsby i Tyrkiet i 1940'erne til det moderne liv i London i 1990'erne, kulminerende med et æresdrab, som ansporer Esme til at fortælle familiens historie.

Shafaks Bastarden fra Istanbul er den 1. oversat til dansk. Andre gode romaner om traditioner og æresdrab: Fadia Faqir Længslen efter Layla, 2009 og Nadeen Aslam Vildfarne elskende, 2005.

Betagende velskrevet familiehistorie om traditioner der går i opløsning og en kurdisk familie, der falder fra hinanden i mødet med vestlig storbyliv, med rigt facetterede og nuancerede personskildringer. De, der læser "eksotiske" romaner om andre kulturer vil hilse denne hjertelig velkommen.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen


Informationer og udgaver

Ebog

2016

Bog

2014

Lydbog (net)

2014