Gå til indhold80


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

173 sider

Udgivet

2012

genre/form

erindringerOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Asger Baunsbak-Jensen (f. 1932) reflekterer over sin barndom og ungdom og om sit liv som ældre, sine tanker om det positive ved at have tid. Om vigtigheden af at pleje sine relationer, gamle såvel som nye og afslutter med ni digte


Anmeldelser (5)


9. mar. 2012

Denne titel egner sig glimrende til det lidt mere modne publikum, samt låneren der sætter pris på smukke ord. Bogen fortæller kort om et langt liv. Er letlæst, samt meget overskuelig. Behandler emnet alderdom med allerstørste respekt.

Asger Baunsbak-Jensen har med dette værk skabt en glimrende skildring af at blive ældre. Forfatteren beskriver et langt liv sammensat til små smukke kapitler, der alle har overskrifter som relaterer til kapitlets indhold. Dette kunne være; tåge, kunsten at være gammel. Eller min personlige favorit; en mand og hans båd. Bogen er meget letlæst og skrevet med store tydelige typer. Det mærkes tydeligt, at det er en meget erfaren og belært forfatter, der står bag dette værk. Baunsbak går meget tæt på sig selv og beskriver, i smukke ord, meget personlige emner. Titlen afsluttes med en række digte skrevet af Baunsbak selv.

Denne titel er svær at sammenligne med andet, da den frem for alt er hudløs ærlig og meget personlig. Generelt er emnet alderdom meget følsomt og svært at skrive om. Der er dog udgivet en række forskellige titler, der behandler alderdommen, men med en anden indgangsvinkel, fx Gammel - aldrig i livet! fra 2010.

Forfatteren har med dette værk skabt en smuk lille fortælling. Som læser er det svært ikke at blive ramt af forfatterens leg med sproget, samt hans måde at relatere til emnerne. En unik beskrivelse, med lånere på de større biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Lars Ovesen

Jyllands-posten

Af

Henning Jensen

d. 11. apr. 2012

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 27. mar. 2012

Præsteforeningens blad

Af

Lene Østergaard

Årg. 103, nr. 20 (2013)

Gerontologi

Af

Helle Snell

Årg. 28, nr. 4 (2012)


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Lydbog (cd)

2015

Bog

2012