Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

2. verdenskrig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

48 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2010

Ophav

Mads Kjær Madsen(forfatter)

Martin Bassett(korttegner, illustrator)
Genre og formundervisningsmaterialer
Målgruppe

til børn

Undervisning

for folkeskolen, for 5. klasse, for 6. klasse, for 7. klasse


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jun. 2010

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 10. jun. 2010

Serien henvender sig primært til mellemgruppen på de 10-13-årige og kan i folkeskolen anvendes i klasseundervisning, til emne- og projektarbejde. Emnet har umiddelbart interesse hos mange, og bogen vil blive mødt med stor interesse også som selvstændig læsning hos målgruppen.

Bogen dækker det brede emne fint og kommer omkring nazismen, krigens begyndelse, Danmarks besættelse og krigens gang i Europa og Sovjetunionen. Modstandsbevægelsen, tilbagegangen for Tyskland, Endlösung, atombomben og krigens afslutning behandles ligeledes sobert, men relativt kort med 40 siders tekst i alt. En del glimrende og dramatiske fotos fra samtiden illustrerer teksten, og sidst i bogen fremstilles krigens forløb på 4 kort. Opgaver til bogen kan hentes på forlagets hjemmeside. Derudover henvises til to udmærkede hjemmesider bagest i bogen.

Interessen for emnet indbyder stadig til rigtig mange udgivelser hvert år. Denne føjer sig fint til rækken og præsenterer emnet på bedste vis for de læsere, der formodentligt møder eller behandler det for første gang.

I lighed med de andre bøger i serien, De store fagbøger, behandles emnet sobert og veltilrettelagt. Udover den primære målgruppe kan bogen med held indgå i et undervisningsforløb for ældre, læsesvage elever, der også vil have stor interesse for emnet.Informationer og udgaver

2010

Bog

Korttegner: Martin Bassett

Gyldendal, 1. udgave

2013

Ebog

Mads Kjær Madsen

Nota

2011

Ebog

Mads Kjær Madsen

Nota

2011

Lydbog (net)

indlæser: Elsebeth Nielsen

Nota

2011

Punktskrift

Mads Kjær Madsen

Nota