Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

1864 : baggrunden, krigen, resultatet


Beskrivelse


I 1864 kæmpede danske soldater for sidste gang for hertugdømmerne Slesvig og Holsten mod de forenede hære fra Preussen og Østrig. Krigen kulminerede i Stormen på Dybbøl den 18. april 1864. I bogen "1864" fortælles ikke blot om slaget på Dybbøl Banke, men også om det, der var gået forud for slaget og ikke mindst resultatet af krigen i 1864, som satte dybe spor i den danske sjæl mange år efter krigens afslutning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2008

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 14. okt. 2008

Sammen med andre bøger om Napoleon, englandskrigene, Chr. d. 4 og grundloven 1849 udgør denne en ny temaserie om væsentlige historiske begivenheder. I et letforståeligt sprog fortælles om baggrunden for centrale begivenheder, der har præget fortid og nutid. Fortrinsvis til undervisningsbrug i 6.-8. kl., men også fritidslæsning for historisk interesserede.

Bogen præsenterer sig med appellerende forside med udsnit af berømt, dramatisk historisk maleri. Illustrationerne i bogen er udvalgt, så de belyser teksten og indgår i en grafisk helhed. Begivenhederne beskrives kronologisk, overskueligt og kortfattet. Enspaltet tekst og bred margen, ofte med faktaoplysninger, illustration eller kildecitat. Adskillige kort, der alle er tydeligt aflæselige. Til bogen hører gratis hjemmeside med lærervejledning, igangsættende gruppeopgaver og kopibare kontrolspørgsmål.

Denne bog supplerer fint tidligere udkomne bøger om emnet, bl.a. Dybbølslaget 1864, 1998, af J. Hartung Nielsen og 1864, 1999, af John Christensen. Begge disse bøger er mere omfattende og detaljerede. Derudover beskrives emnet i adskillige historiske grundbøger.

Glimrende bog om væsentlig historisk begivenhed med tilhørende anvendelig hjemmeside med opgaver. Anbefalelsesværdig til undervisningsbrug i historie fra 6.-8. klasse.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 10 (2009)

af

af

Birgitte Maria Smidt

Årg. 126, nr. 10 (2009)