Bøger / skønlitteratur / dramatik

1789 - den franske revolution


Beskrivelse


Skuespil, der skildrer den franske revolution i 1789 med udgangspunkt i de fire hovedpersoners venskab. Kærlighed og ambitioner driver vennerne fra hinanden, og da de mødes igen har deres valg i livet forseglet deres skæbne. 14 roller (5 kvinder, 9 mænd) + 10 mindre roller, 6 scener/locations. Varighed: Ca. 90 min.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2015

af

af

Erik Elkjær Koch

d. 30. okt. 2015

Skuespil om, hvordan fire barndomsvenner på forskellig vis oplever og deltager i den franske revolution. Dramaet henvender sig til alle, der interesserer sig for historie og dramatik. Velegnet til dramaundervisning.

De fire hovedpersoner skilles, da de en for en forlader landsbyen, men de mødes igen i Paris under revolutionen i 1789. Drevet af forskellige motiver såsom egne og andres ambitioner, en higen efter magt, penge og luksus, idealisme og kærlighed, ja selv forsmået kærlighed, finder de hver deres plads i kampen for en bedre tilværelse. De opdager efterhånden, at intet er sort og hvidt, og at det kan være svært at skelne ven fra fjende. Medvirkende i stykket er 5 kvinder, 9 mænd og 10 mindre roller og der er 6 locations. Stykket varer ca. 90 min, er i 2 akter med ialt 19 scener.

Stykket giver et indblik i den franske revolution, omend det er et noget overfladisk indblik. På den ene side er plottet ret forudsigeligt og karaktererne temmelig flade, men dette kan på den anden side give mulighed for at instruktør og skuespillere kan sætte deres præg på stykket.

Af nyere dato findes kun ét andet skuespil på dansk om den franske revolution, nemlig DantonDanton fra 1994, hvor mange af de samme dilemmaer tages op, såsom brugen af vold i idealismens navn. Hvor hovedpersonen i er en historisk personlighed, følges i "1789: den franske revolution" fire almindelige franskmændAf nyere dato findes kun ét andet skuespil på dansk om den franske revolution, nemlig fra 1994, hvor mange af de samme dilemmaer tages op, såsom brugen af vold i idealismens navn. Hvor hovedpersonen i er en historisk personlighed, følges i "1789: den franske revolution" fire almindelige franskmænd.



Informationer og udgaver