Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

13 historier


Beskrivelse


13 korte gyserhistorier, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen. En helt almindelig situation og en helt almindelig dag udvikler sig til et mareridt for bogens hovedpersoner.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2018

af

af

Bo Knudsen

d. 20. apr. 2018

Allerede forsiden varsler uhygge, og de 13 noveller er da også for 11-15-årige, der har lyst til et godt gys.

De 13 historier om børn og unge tager udgangspunkt i bl.a. gruppepres, mobning, at være udenfor, skønhedsidealer og om at præstere. Fælles for historierne er, at situationen udvikler sig uforudsigeligt og ender rigtigt galt for en eller flere af personerne. Det er første bog for forfatteren, der er uddannet på Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2012, og for illustrator, der står for forsiden og de 13 tegninger.

Er du mellem 11 og 15 år kan du let sætte dig i de forskellige personers sted. Og det er i alle historierne et risikabelt sted at være, for selvom situationen i starten er ret normal, så ender det galt. Det kan være, at du taler med sin døde søster under vandet, får kogt sæbe af sit eget fedt, møder din egen værste frygt i et nyt computerspil eller opdager, at tandfeen ikke altid er god. Historierne har deres egen indre logik, og gysene er gode og underholdende. Er det i klassen, bogen bliver læst, er der mulighed for en snak om historiernes temaer, der er kendt blandt børn og unge. De små, fine blyantstegninger er ikke i sig selv uhyggelige, men i sammenhængen understøtter de stemningen.

Der kommer jævnligt samlinger af korte gyserhistorier. Et par andre gode for samme læsere er fx Helvedes hund og andre gysSprækker i virkeligheden og Sprækker i virkelighedenDer kommer jævnligt samlinger af korte gyserhistorier. Et par andre gode for samme læsere er fx Helvedes hund og andre gys og .


Weekendavisen

d. 22. juni 2018

af

af

Emil Blichfeldt

d. 22. juni 2018


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 6 (2018)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 71, nr. 6 (2018)