Bøger / skønlitteratur / noveller

1001 nats eventyr


Beskrivelse


De arabiske fortællinger, hvori den smukke Scheherezade fortæller kong Schahriar historier nat efter nat, for at han skal skåne hendes liv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2016

af

af

Sanne Mendel

d. 7. dec. 2016

1001 nats eventyr er en fantastisk samling af orientalske eventyr som byder på enestående læseoplevelser. For læsere af eventyr.

Bogen indeholder bl.a. de klassiske eventyr om Sindbad Søfareren og historien om Ali Baba og de fyrretyve røvere. Det er en ny udgave af 1001 nats eventyr (Alverdens eventyr, ved Sven Holm) fra 2001. Sven Holm har udvalgt fortællingerne og forskellen ligger i, at denne nye udgave er udvidet med følgende fortællinger: "Historien om Kamaralzaman og prinsesse Budur, den smukkeste af alle måner" og "Aladdin og den vidunderlige lampe". Bogen indeholder derudover et forord af Sven Holm og et forord af oversætteren Mogens Boisen.

De tilføjede fortællinger beriger og løfter udgaven. Oversættelsen er velfungerende og historierne er en fornøjelse af læse.

1001 nats eventyr er udkommet i mange udgaver også til børn og mange af dem enkeltvis. Ønskes andre eventyr fra andre dele af verden, kan bogen Egyptiske og koptiske eventyr og historier fra 2014 anbefales.


litteratursiden.dk

d. 25. juni 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 25. juni 2018

De arabiske folkeeventyr, berettet af fortællersken Scheherezade, har fortryllet generationer og foreligger her i en meget flot og nøje tilrettelagt udgivelse. Da kong Schahriar opdager, at hans hust...