Bøger / faglitteratur

1001 måder at redde jorden på : praktiske ideer til at forvandle verden


Beskrivelse


1001 forslag og idéer der handler om indkøb, genbrug, madlavning, havearbejde, påklædning, energibesparelser og meget mere, så man i hverdagen kan agere mere venligt over for miljøet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Søren Brunbech

2008

Bogens overflod af små og store idéer kan inspirere både børn og voksne der under indtryk af klimadebatten efterlyser anvisninger på, hvad den enkelte selv kan gøre for at beskytte miljøet og begrænse CO2-udledningen.

Joanna Yarrow, der er forfatter til adskillige engelsksprogede bøger om grøn livsstil, giver praktisk idéer i massevis til, hvordan vi i hverdagen kan agere mere venligt over for miljøet. Konkrete råd og både mere og lidt mindre realistiske forslag der handler om indkøb, genbrug, madlavning, havearbejde, påklædning, energibesparelser og meget mere. Der er en vis tilpasning til danske forhold bl.a. med henvisninger foreninger og web-adresser. Layoutet er farvestrålende og venligt. Der er ikke nogen gennemskuelig logik i rækkefølgen, men hjælp til systematisk søgning i et stikordsregister. Bogen fungerer dog også ganske udmærket som bladrebog, hvor idéerne kan indtages i små doser.

Duncanson Økologi begynder hjemme, 2001 og Det er dit valg - miljø og sundhed i hverdagen, 2004 giver færre men mere udførligt bekrevne råd og anvisninger på, hvordan man beskytter miljøet i hverdagen.

Hvis man under indtryk af klimadebatten vil dreje sin livsstil i en mere grøn retning, er der hjælp at hente i den engelske miljøforkæmpers mangfoldighed af idéer til, hvad den enkelte selv kan gøre i dagligdagen. Nogle måske mere fantasifulde og realiserbare end andre, men læst i små doser vil bogen være god til inspiration.